Se alle våre mål og les mer om vårt arbeid med "omsorg for mennesker og dyr" i vår bærekraftrapport

God dyrevelferd er en forutsetning for å jobbe med produksjon av egg og kjøtt.
Norturas bønder arbeider innenfor et regelverk som setter konkrete krav til hvordan dyr skal ha, og gjennom bærekraftstrategien setter vi mål til forbedringer for alle dyreslag. Nortura er også en mangfoldig og sosialt inkluderende arbeidsplass, med fokus på inkludering, mangfold og kompetanseheving. I tillegg har vi nullvisjon knyttet til personskader.
Vi skal ha flest mulig faste- og heltidsstillinger, og gode lønns- og arbeidsvilkår for alle våre ansatte
Vilkårene skal være like, uavhengig av alder, kjønn, legning og etnisitet. Utenlandske vikarer har like arbeidsvilkår og lønnsbetingelser som norske innleide og ansatte.
Vi har nullvisjon knyttet til personskader i virksomheten vår.
Vi skal ha 50 prosent kvinner i ledende stillinger og styrende organer
Nullvisjon knyttet til dårlig dyrevelferd i hele vår verdikjede.
90 % av våre anlegg skal ha oppnådd karakteren A i Etisk Regnskap innen 2025 og 100% innen 2030.
Alle våre produsenter skal være en del av bransjeetablerte dyrevelferdsprogrammer innen 2027.
Norturas Livèchekylling har fått fotfeste i restaurant- og serveringsmarkedet. Nylig utvidet Nortura satsningen med to nye produsenter, og med salg gjennom Oda blir kyllingen også tilgjengelig for dagligvarekunder.
Les mer...Onsdag 25. januar var landets viktigste aktører i arbeidet med å utvikle norsk dyrevelferd samlet på Litteraturhuset i Oslo. Utfordringer, dilemmaer og tiltak, på kort og lang sikt, ble drøftet.
Les mer...Norturas anlegg på Rudshøgda er betydelig oppgradert etter mer enn to års arbeid med utbygging og modernisering. Samling av storfe på ett anlegg har både gitt bærekrafts gevinster og en langt mer effektiv drift. Resultatene er bedre enn prognosene tilsa.
Les mer...Nortura har vedtatt å etablere et nytt og moderne kyllingslakteri på Røra i Trøndelag, sammen med Ytterøykylling. Satsingen kutter kostnader med en fjerdedel og innebærer at Nortura igjen vil slakte kylling i Trøndelag, mens slaktingen i Elverum blir flyttet til Hærland i Østfold.
Les mer...