Gå til innhold

Møt noen av våre lærlinger

Nortura har lærlingeplasser over hele landet og du kan få en lærlingplass innen for 12 ulike fag, fra matfag til industriell produksjon. Møt noen av lærlingene våre for å få et innblikk i hvordan de jobber. 

Lærling Kjersti

Kjersti er lærling i kjøttskjærerfaget på Nortura Rudshøgda

Hvordan er hverdagen din som lærling?

Vi begynner dagen klokka 7 og er ferdige på jobb kl. 15. Gjennom arbeidsdagen får jeg stå å skjære kjøtt. Men det er mer variert enn det høres ut som, på en dag kan jeg skjære både forskjellige dyr og stykningsdeler. Jeg har vært lærling en stund her nå så jeg får jobbe mye selvstendig, men jeg får hjelp av erfarne kollegaer med gode råd og teknikker.

Hvorfor ville du bli kjøttskjærer?

Faren min er jeger, så det har inspirert meg. På ungdomsskolen var jeg på utplassering hos Annis pølsemakeri i hjemkommunen Ringebu, da fant jeg virkelig ut at jeg ville jobbe med mat og matproduksjon. Når jeg begynte på matfag ved Lillehammer Videregående, ble bedre kjent med kjøttskjæreryrket og ble helt sikker på at jeg ville bli kjøttskjærer.

Bør flere jenter vurdere kjøttskjæreryrket?

Jeg er den eneste jenta på linja, og føler meg veldig godt ivaretatt. Jeg mener at flere jenter og kvinner bør velge seg til kjøttskjærerfaget. Folk som ikke vet så mye om yrket tror kanskje det er veldig tungt og passer best for menn, men vi har veldig gode hjelpemidler i dag, så det er ikke noe vanskeligere for kvinner enn for menn.

Hva er det beste med å jobbe på Nortura?

Det er gode kollegaer, og vi har det morsomt på jobb. Og jeg liker å jobbe fysisk. I tillegg er det en trygg og god arbeidsplass.


Lærling Kim

Kim er kjøttskjærer på Nortura Tønsberg

Hvordan er hverdagen din på jobb?

Vi begynner dagen tidlig. Jeg syns det er fint for da slutter jeg før og. Dagen består stort sett av å skjære forskjellige deler av gris. Vi har en del mat- og kaffepauser sammen, og noen ganger har vi avbrekk med faglig innhold. Stort sett er arbeidsdagen ganske variert!

Hvorfor ville du bli kjøttskjærer?

Jeg jobbet som faglært kokk og ønsket en mer stabil og forutsigbar arbeidshverdag. Da fant jeg ut at jeg kunne omskolere meg til kjøttskjærer. Jeg ble ansatt på Nortura Tønsberg som lærling, og fullførte fagbrev som kjøttskjærer i september 2021.

Hva er det beste med å jobbe på Nortura?

Definitivt alle de hyggelige folka jeg jobber med. Vi koser oss på jobb, og man kan stå på linja og både prate og synge. I tillegg syns jeg de er veldig fint at det er ordna og gode arbeidsforhold.