Partnerskap og samarbeid
Mange av utfordringene vi står overfor, klarer vi ikke å løse alene. En forutsetning for at Nortura skal nå de ambisiøse bærekraftmålene vi har satt, er å samarbeide bredt med andre i næringslivet, landbruket, myndigheter, forskning og sivilsamfunnet forøvrig.
Organisasjon | Type | År | Tema | Formål | Prosjekter vi deltar i |
---|---|---|---|---|---|
UN Global Compact | Medlemsbasert globalt bedriftsnettverk | 2021 | Overordnet bærekraft | Globalt nettverk i regi av FN, prinsipper for hva som er bærekraftig business, prosjekter for å bidra til FNs bærekraftsmål. | International Task Force on Sustainable Food |
FN Global Compact Norge | Medlemsbasert nasjonalt bedriftsnettverk | 2021 | Overordnet bærekraft | Nasjonalt nettverk av norske bedrifter som deltar i Global Compact globalt | Løsningsplattform for bærekraftige matsystemer |
NCE Heidner | Bedriftsnettverk | 2021 | Innovasjon & forretningsutvikling | ||
Klimasmart Landbruk | Partnerskap | Klima | Prosjekt eid av aktørene i norsk landbruk for å samarbeide om å redusere klimaavtrykket til norsk landbruk | Klimakalkulator - MELKEKU (2020) Klimakalkulator - FJØRFE (2021) Klimakalkulator - SVIN (2020) Klimakalkulator - AMMEKU (2021) Klimakalkulator - SMÅFE (Usikkert) | |
BBFAW Nordiske Sekretariat | Rangering | 2021 | Dyrevelferd | Rangering av husdyrprodusenters dyrevelferdresultater, basert på offentlig tilgjengelig (publisert) informasjon. Vi finansierer det nordiske kontoret, som gjennomfører rangeringen i Norge (sammen med KLF). | |
Mære Landbruksskole | Partnerskap | 2021 | Overordnet bærekraft | Ny modell for bærekraftig storfeproduksjon | |
Agritech Cluster | Bedriftsnettverk | 2021 | Nyetablert - usikkert på hva fokus konkret vil være |
Navn | Tema | Eier | År | Formål |
---|---|---|---|---|
Bransjeavtale om reduksjon av matsvinn | Matsvinn | Myndighetene | 2015 | Myndighetene og matbransjen har undertegnet en intensjonsavtale om reduksjon av matsvinn. Initiativet skal bidra til å redusere miljø- og ressursproblemene knyttet til svinn av mat i Norge og fremme en bedre utnyttelse av maten. Nortura er forpliktet til å halvere matsvinn innen 2030. |
Intensjonsavtalen for et sunnere kosthold | Folkehelse & ernæring | Myndighetene | 2016 | Avtalen har konkrete mål om et redusert inntak av salt (Saltpartnerskapet), tilsatt sukker og mettet fett, og mål om et økt inntak av frukt og bær, grønnsaker, grove kornprodukter, fisk og sjømat i befolkningen. Avtalen løper frem til 2025. |
Plastløftet | Plast | Grønt Punkt Norge | 2019 | Initiativ for å bidra til en mer sirkulær plastøkonomi. Målet er å øke bruken av resirkulert plast, unngå unødvendig bruk av plast og designe for gjenvinning. |
Grønnvaskingsplakaten | Markedsføring | Skift | 2021 | 10 prinsipper for å sikre at bedriftens markedsføring er sann, ærlig og transparent og i tråd med det bedriften faktisk gjør og leverer. |