Gå til innhold

VILTi - Norges mest solgte hermetikk siden 1960

VILTi - Samme oppskrift, nytt navn. Klassikeren vi elsker i ny klimasmart emballasje!

VILTi pleasures

Vilti rotgrønnsaker

Trenger du middagstips? Her finner du tre gode Viltioppskrifter

Les mer...
Vilti

6 middagstips fra våre trofaste VILTi elskere

Vi snakket med de trofaste tilhengerne av VILTi og spurte om de beste middagstipsene.

Oppskrift 1

Stek purre, løk, potet og kålrabi. Bland så dette opp i VILTien. Serveres med tyttebær og brokkoli.

Oppskrift 2

I gryten med VILTi tilsetter du erter som har ligget i vann fra dagen før, en ilten boks tomatpure, litt hakket persille, litt pepper og en skvett portvin.

Oppskrift 3

I gryten med VILTi tilsetter du 1 dl matfløte, 5-6 skiver ekte geitost, 1 ts soyasaus, 1 liten boks sjampinjong og 150 gr frosne erter. Serveres med kokte poteter og brokkoli.

Oppskrift 4

I gryten med VILTi tilsetter du litt fajitas krydder, jalapenos, mais, sjampignon, løk og hvitløk samt evt litt cayennepepper.

Oppskrift 5

Fres vårløk og østerssopp i olje. Kok brokkoli i 3 minutter og sil av vannet. Bland salt, pepper, frosne tyttebær i en boks VILTi. Varm godt opp og server med tagliatelle eller ristet loff.

Oppskrift 6

Legg artisjokkhjerter i en ildfast form. Hell over 1 boks med VILTi. Legg på noen klatter sæterrømme og dekk det hele med gratineringsost. Stekes i ovnen ved 200gr til osten er gylden. Serveres med grønne erter og kokt ris.

Oppskrift 7 Nils Nordskaar, VILTis' far, har sin egen favoritt:

En pakke med VILTi varmes forsiktig i sausen, tilsett litt rømme og/eller fløte. Server mandelpoteter og rørte tyttebær til. Ønsker du mer viltsmak kan du tilsette litt brunost i sausen.

Konservering har alltid vært viktig for å bevare mat for fremtiden. For hermetikk er det kraftig varmebehandling og pakking i tett emballasje som gjør at produktet får så lang holdbarhet. Under varmebehandlingen drepes bakterier og deres sporer, og enzymer inaktiveres. Tett emballasje hindrer at luft og nye bakterier som kan forringe kvaliteten på produktet kommer til. Hermetikk pakkes gjerne i bokser av metall, som også hindre at lys slipper igjennom. Dette bidrar ytterligere til å bevare produktkvaliteten. Hermetisert mat vil alltid være trygg å spise så lenge boksen er hel, men etter endel år vil smak og utseende på maten endre seg. Har du flere spørsmål om våre produkter håper vi du kontakter oss.

Totalt etterlater den nye kartongemballasjen opptil 80% lavere co2-utslipp* enn sammenlignbar emballasje. Vi har endret emballasjen på norske VILTi i saus fra metall til kartong. Produktets gode smak og kvalitet er den samme. Den nye Tetra Recart®-emballasjen er enklere å åpne, resirkulerbar, og mye bedre for miljøet. Vi endrer emballasjen fra metall til kartong for å bidra til at Norge og norsk landbruk leverer på Paris-avtalen om redusert klimaavtrykk innen 2030. Klimasmart emballasje er et av flere tiltak vi jobber med.

Den nye kartongemballasjen resirkuleres på samme måte som melkekartongen – sammen med annet papp- og papiravfall. Kartongen inneholder også plast og aluminium for å bevare maten best mulig. På gjenvinningsanlegget separerer en vanntrommel pappfibrene fra plasten og aluminiumet, som kommer ut som separate komponenter som kan gjenbrukes til andre nyttige produkter.

69 % av kartongen består av pappfiber fra ansvarlig forvaltede skoger og andre kontrollerte kilder. Forest Stewardship Council® er en politisk uavhengig, ikke-profittdrevet organisasjon, som arbeider for et sosialt, økonomisk og miljømessig ansvarlig skogbruk over hele verden.

69 % av kartongen er laget av fornybar, FSC-sertifisert pappråvare. I tillegg er den resirkulerbar når den kildesorteres sammen med papp og papiravfall. Kartongen er flatpakket når den transporteres inn til anlegget som pakker maten. Sammenlignet med rund metallemballasje, så reduserer flatpakket kartong antall biler med 9 av 10 ved inntransporten. Når kartongen er ferdig pakket, bidrar den firkantede formen til at man transporterer mindre luft på vei til butikkene. Det betyr færre biler på veien. I tillegg veier kartong betydelig mindre enn metall, som også bedrer transporteffektiviteten. *Beregnet av IFEU (Institute for Energy and Environmental Research), på vegne av Tetra Pak, Europeisk gjennomsnitt.