Gå til innhold

Uten Nortura-kjøtt, egg og drikke, duger helten ikke

I oktober og november leverer Nortura kjøtt til soldater fra over 30 land i forbindelse med NATOs største øvelse, Trident Juncture.

Kjottkaker no07486

– Nortura leverer det aller meste av kjøtt og kjøttvarer som forsvarets leirer trenger for å dekke sitt behov i den perioden øvelsen varer. Dette krever en stor innsats fra vår side både på innsalg, logistikk og produksjon, sier kjedesjef Johnny Hundershagen.

Størsteparten av øvelsen vil foregå mellom 25. oktober og 7. november. Det vil bli størst aktivitet i fylkene Trøndelag, Møre og Romsdal, Østfold, Oppland og Hedmark. Kjøttkaker, karbonader, egg og kjøttdeig er blant produktene som leveres.

– De aller fleste fabrikker vil bli involvert i produksjon av produkter til forsvaret i denne perioden, sier han.

Hundershagen legger til at Nortura allerede kunne merke en økning i aktivitet mot militærleirene mot slutten av september i år.

– Det er veldig viktig for oss i Nortura å få leveransene til en så stor øvelse. Det er klart at det vil gi oss mye ekstra omsetning, men det vil i tillegg gi oss en meget nyttig erfaring gjennom hele vår verdikjede med å takle så store og krevende leveranser.

Øvelsen, Trident Juncture, er NATO-alliansens største øvelse, og en såkalt høyprofiløvelse. Det kommer rundt 50.000 soldater fra over 30 land og vil under oppholdet øve på å forsvare Norge, skriver forsvaret på sine nettsider.