Gå til innhold

Trygge norske egg

Mange ønsker en sikkerhet for at egg fra Nortura ikke er berørt. Det kan vi garantere.

Hand egg no019106 Foto Øivind Haug

Nortura har kun norske egg i markedet. PRIOR-merkede egg fra Nortura er garantert norske. Også egg fra Nortura som pakkes som kjedenes egne merkevarer, såkalt EMV, er garantert norske. Dermed er det ingen egg i vår varestrøm som er berørt av skandalen.

Etter at insektmiddelet Fipronil har forgiftet nederlandske egg, har skandalen fortsatt å bre om seg. Fordi Nederland er en stor eksportør av egg, er mange land berørt.

Fipronil er forbudt å bruke på dyr i matproduksjon, og det kan være helseskadelig å spise egg som er forurenset av middelet. Mattilsynet har fokus på saken, og vil sjekke om noen kan ha importert eggprodukter med forurensede egg som en av ingrediensene.

Unike egg

Egg og eggprodukter fra Nortura er i alle fall garantert trygge å spise. Våre norske egg kan til og med spises helt rå, og det er vi nærmest alene i verden om å kunne si. Dette er på grunn av at mange land sliter med salmonella-bakterier i eggene sine, og eggene må da varmebehandles før de er trygge å spise.

Egg er også blant den mest næringsrike maten som finnes, og inneholder blant annet protein av beste kvalitet for mennesker. Ny forskning har vist at protein til frokost er viktig for å motvirke muskelsvinn fra midtveis i livet. Frokostegget fortjener derfor en renessanse, og kan nytes med den aller beste samvittighet.