Gå til innhold

Topp kvalitet på årets lam

På tide å finne frem fårikålgryta – årets ferske lammekjøtt er i butikk!

Lam fra gilde høsten 2019

Et sikkert høsttegn er at det ferske lammekjøttet begynner å komme i butikkhyllene. Kjøtt fra Gilde er alltid norsk, og høstens lam er i verdensklasse. I Norge har vi store variasjoner i flora og terreng, noe som gjør at lammekjøtt fra ulike områder får ulikt særpreg og historie. Gjennom hele sommeren har lammene beitet på grønt gress, lyng og urter i fjellene og langs kysten. Dette er næringsrikt fôr som gir kjøttfulle dyr og nydelig smakskarakter på kjøttet.

– Det er meget god kvalitet på årets lam. Over 90 prosent holder kvalitetskravene til stjernelam. Det er en rekordhøy andel i år, så forbrukerne kan forvente seg smakfullt lammekjøtt fra Nortura også denne høsten, sier fagsjef for småfe i Nortura, Finn Avdem.

Det er høysesong fra Norges ubestridte nasjonalrett, og siste torsdagen i september er fårikålens dag. Men selv om lam ofte tilberedes på tradisjonelt vis, er det bare fantasien som setter grenser for hvordan kjøttet kan serveres. Gilde kommer med et bredt sortiment på 60 lammeprodukter til høstens sesong. Det nasjonale produktutvalget består av Gilde standard lammeprodukter, som lammelår og fårikålkjøtt, i tillegg til Gourmetlam og Hverdagslam.

– Vi bygger også videre på spesialiteter og regionserier som selges kjedespesifikt. Hallingskarvet selges hos Meny, og Polarlam, Vinterlam, Gildekjøtt lam og Klosterlam finner du hos Rema 1000, sier kategorisjef Henriette Bergli Eriksen.

– Det må nevnes at Gildekjøtt lam fikk terningkast 5 og 6 i Dagbladets smakstest av årets påskelam. Alt tyder på at kjøttet vil være av vel så høy kvalitet i høst, legger hun til.

Hent inspirasjon til oppskrifter og spennende lammeretter på Gilde.no.