Gå til innhold

Tilbakekaller bacon

Nortura tilbakekaller enkelte holdbarheter av baconet med navn «Skikkelig digg bacon», som har gått til Coop, NorgesGruppen og Norturas medlemsbutikk på Rudshøgda, etter funn av salmonella.

Tilbakekaller Skikkelig digg bacon

Vi har blitt informert fra Prima Jæren om at det er gjort funn av salmonella i to partier importert tysk svinekjøtt som de har levert til oss. Vi kaller derfor tilbake alt bacon som kan inneholde råstoff fra disse partiene.

Tilbakekallingen gjelder produktet «Skikkelig digg bacon» med holdbarhetsdatoer:

29.03.21

30.03.21

31.03.21

01.04.21

02.04.21

Alle produktene dette gjelder fjernes fra butikk. Forbrukere som har kjøpt produktet bes kaste det eller returnere det til butikken det er kjøpt i for refusjon. Vi understreker at riktig varmebehandling og god kjøkkenhygiene vil gjøre at man unngår å bli syk av å ha spist de aktuelle produktene, salmonellabakterier drepes ved tilstrekkelig gjennomsteking eller koking. Er du engstelig for å ha blitt smittet ber vi deg ta kontakt med lege.

Tilbakekallingen gjelder kun produkter med holdbarhetsdatoene som er listet opp over.

Funnet knyttes ikke til funn av salmonella i tysk storfekjøtt som ble meldt om tidligere i mars.

  • For ytterligere spørsmål ta kontakt med Nortura Forbrukersenter via forbrukersenter@nortura.no eller på telefon 955 18 300.
  • Pressehenvendelser: Tanita Kveinå, kommunikasjonsrådgiver i Nortura, via tanita.kveina@nortura.no eller på telefon 952 33 503.

Nortura beklager situasjonen og takker for hjelpen.