Gå til innhold

Rekordresultater for Nortura under NM i kjøttprodukter

Nortura hanket inn hele 18 medaljer og to norgesmestertitler da bransjens beste grill- og spekematprodukter ble kåret torsdag kveld. Med det setter bondens selskap ny personlig rekord for antall medaljer under Norgesmesterskapet.

IMG 5169

NM i kjøttprodukter arrangeres årlig av Kjøtt- og fjørfebransjens Landsforbund. Grill og spekemat var tema for årets konkurranse, og over 618 produkter fra 68 norske kjøttprodusenter var påmeldt. Juryen bestod av 24 fagfolk som vurderer hvert enkelt produkt etter kriterier som råvare, utseende, lukt, smak og konsistens.

- Dette ble en skikkelig festkveld for Nortura, sier fagsjef for spekemat og bacon i Nortura, Pål Espung.

- For oss som jobber med produktutvikling gir disse resultatene oss mye stolthet og en ekstra motivasjon til å utvikle enda bedre produkter til våre kunder og forbrukere som skal oppleve en høy og jevn kvalitet hver gang. Det er gøy å få det svart på hvitt at Gilde og Prior leverer produkter med kvalitet i premiumskiktet.

Både gamle travere og nye produkter blant gullmedaljevinnerne

Det var Gilde Spareribs asian style og Tronfjell spekeskinke slicet som ble tildelt den gjeve Norgesmestertittelen, og blant de ni gullmedaljene finner man både gamle travere og nyere produkter.

- Gilde Favorittsalami skuffer som vanlig ikke og har tatt medalje siden første gang den var med i 2013. Veldig gøy er det også å se at Gilde Santalona, som er et relativt nytt spekepølseprodukt, får gull. Forbrukerne har ikke helt oppdaget Santalona enda, men nå som vi kan pynte produktet med et gullmerke håper og tror vi at flere vi teste ut denne, sier Espung.

Produktgruppesjef for Gilde pølser, Stephan Hanssen Helstad, er også strålende fornøyd med resultatene.

- Vi lykkes med å få gull på både vår originale Gilde Kjøttpølse, og to av våre helt nye Gilde Pølsemakerens beste pølser. Dette er en lansering vi har jobbet mye med og vi er helt enig i at disse pølsene står til gull!

Her er den fullstendige oversikten over Norturas resultater:

NM-titler:

- Gilde Spareribs asian style

- Tronfjell spekeskinke slicet

Gull:

- Gilde Favorittsalami

- Gilde Chorizo

- Gilde kjøttpølse original

- Gilde Pølsemakerens beste Jalapeno og ost

- Gilde Pølsemakerens beste Røkt bratwurst

- Tronfjell spekeskinke slicet

- Gilde Santalona

- Gilde Svin Kjøttfulle grillben

- Gilde Spareribs asian style

Sølv:

- Prior Kyllingbacon

- Prior Kyllingfilet skivet paprika/tomat

- Prior Kyllingfilet tomat/urt

Bronse:

- Gilde Stabburspølse slicet

- Gilde Wienerpølse

- Gilde Bacongrill med ost

- Gilde Salami Siliana

- Gilde Home style burger (HORECA)

- Prior Kalkun grillskiver