Gå til innhold

Produktnyheter fra Nortura får bærekraftig emballasje: Reduserer CO2-utslippene med inntil 80 prosent

Gilde lanserer enda flere smaker i innenfor langtidsholdbare middagsretter. Rettene er laget spesielt for folk på farten og øker andelen av produkter som er pakket i miljøvennlig papp-emballasje. Produktene kommer som en del av nyhetene i årets første lanseringsvindu.

Gilde L1 2023 Samlebilde no031570

– Når vi lanserer Gilde tacogryte og Gilde krydret gryterett, så utvider vi porteføljen innen hermetiske middagsretter. Denne produktkategorien har vært preget av lite innovasjon de siste årene, og vi ønsker å bidra med nye, spennende smaker som også tilfredsstiller krav om nøkkelhull, sier produktsjef for langtidsholdbart i Nortura, Martine Bunæs.

Kutter transportutslipp

Nortura startet omleggingen fra hermetikk til pappemballasje i 2019. Overgangen har bidratt til økt transporteffektivitet og kutt i CO2-utslipp. Den flatpakkede kartongen er mer plasseffektiv enn metallbokser og gir bedre plassutnyttelse under transport. Dette bidrar til færre biler på veien. Pappemballasjen gir besparelser gjennom hele verdikjeden, fra fabrikk til butikk. Det blir bedre plasseffektivitet i hylla i butikken og det er enklere å stable varene.

Ifølge beregninger gjort av Institute for Energy and Environmental Research (IEER), vil omleggingen til de nye kartongene redusere klimautslippet med inntil 80 prosent sammenliknet med tradisjonelle metallbokser. Det tilsvarer 600 tonn CO2.

Teknologien bak den nye forpakningen heter Tetra Recart og er utviklet av det svenske selskapet Tetra Pak. Minst 69% av Tetra Recart-kartongen kommer fra miljøsertifiserte skoger. Kartongen er resirkulerbar og enkel å kildesortere som papp. 100% av den nye kartongen er FSC-sertifisert.

– Bærekraftig emballasje er et viktig satsingsområde for Nortura, og vårt løfte til kunder og forbrukere er at all vår emballasje skal være designet for gjenvinning innen 2030. Dermed kan emballasjen bli del av nye sirkulære verdikjeder og redusere avfall, samtidig som den sørger for god holdbarhet for produktene våre. Vi vet at det også har vært et mål for dagligvarehandelen å fornye emballasjen, sier leder for bærekraft i Nortura, Cecilie Arnesen Hultmann.

Nye produkter

Denne vinteren utvider Gilde konseptet Pølsemakerens Beste med tre nyheter: Chipotle & Arbol, Salsiccia og Tomat & Urter. Spesialpølseserien, som ble lansert i 2022, inneholder mye grovkvernet kjøtt fra svinenakke som gir saftige pølser og en god smaksopplevelse.

I tillegg kommer en helt ny, fryst burger, Slakterens Beste Burger som er laget på kjøtt av kjøttferasene Hereford og Charolais. Burgerne er litt større enn de tradisjonelle fryste burgerne og har en litt mer rustikk og ujevn form, ikke ulik den formen en hjemmelaget burger ville hatt, sier produktsjef i Nortura, Cecilie S. Haukeberg. Gilde lanserer også en ny type Go' & Magrere ovnsbakt postei bacon & pepper.

Nyheter fra Nortura, vinteren 2023

Gilde Go' & Magrere ovnsbakt postei bacon & pepper 180g

– Mange ønsker magrere leverpostei, men uten å gå på kompromiss med smaken. Vi tror at gode smaker vil hjelpe forbrukerne med å velge Go' & Magrere-produkter. Vi har derfor lagt mer smak inn i serien, forklarer produktgruppesjef hos Gilde, Caroline Jilg-Scherven.

– Ovnsbakt postei med bacon og pepper gir et reelt smaksalternativ. Bacon og pepper er smaker som nordmenn liker, og som er etablerte og populære smaker i posteikategorien. Den nye posteien inneholder Go' & Magrere bacon i tillegg til baconavskjær som finkvernes inn i deigen, sier produktgruppesjef hos Gilde, Caroline Jilg-Scherven. Den magre leverposteien er toppet med bacon og grovkvernet sort pepper.

Gilde Go' & Magrere ovnsbakt postei bacon & pepper blir tilgjengelig hos Rema 1000.

Gilde Tacogryte og Gilde krydret gryterett

Dette er en linjeutvidelse av porteføljen innen hermetiske middagsretter.

– Vi håper at Gildes Tacogryte og Krydret gryterett vil oppleves som et kjærkomment tilskudd i kategorien for å møte trender med rask og lettvinn middag. Vi håper å kunne utvide forbrukernes forståelse av «hermetikk» hvor nøkkelhull og klimasmart kartong appellerer bredt, men spesielt til den yngre befolkningen, forklarer produktsjef for langtidsholdbart hos Gilde, Martine Bunæs.

Gildes Tacogryte og Krydret gryterett blir tilgjengelig hos Coop: Obs, Mega, Extra, Prix og Marked.


Tre smakfulle nyheter i Pølsemakerens Beste-serien

– Den populære spesialpølseserien vår, Pølsemakerens beste, utvides i vinter med tre nye smaker, forklarer produktgruppesjef i Nortura, Stephan Helstad.

Pølsemakerens Beste Chipotle & Arbol 225g

Pølsemakerens beste med Chipotle & Arbol er en chilipølse med to tørkede, meksikanske chilisorter. En veldig tydelig smaksvariant som leverer akkurat på det den skal med en god og nokså sterk chilismak.

Pølsemakerens Beste Salsiccia 225g

Pølsemakerens Beste Salsiccia er en italiensk klassiker, her i røkt versjon, med mye smak av fennikel, chili og hvitløk. En veldig god allrounder som passer de fleste.

Pølsemakerens Beste Tomat og Urter 225g

Pølsemakerens Beste Tomat og Urter er en veldig god allrounder som er mild, men som fortsatt smaker mye av tomat, basilikum og oregano.

Alle nyhetene i Pølsemakerens Beste inneholder mye grovkvernet kjøtt fra svinenakke, som gir saftige pølser og en god smaksopplevelse.

Nyhetene i Pølsemakerens Beste-serien blir tilgjengelig hos NorgesGruppen og Rema 1000.

Slakterens Beste Hereford og Charolais burger original 520 g (4 x 130g)

– Dette er en saftig, fryst burger laget på kjøtt av kjøttferasene Hereford og Charolais. Burgerne er balansert krydret med salt og pepper og kan stekes rett fra fryst tilstand. De er litt større enn de tradisjonelle fryste burgerne og har en litt mer rustikk og ujevn form, ikke ulikt den formen en hjemmelaget burger ville hatt, sier produktsjef i Nortura, Cecilie S. Haukeberg.

Slakterens Beste Hereford og Charolais burger blir tilgjengelig hos Rema 1000.

Last ned produktbildene her