Gå til innhold

Priors eggekartong kåret til månedens mest innovative

Får ros for fargevalg og miljøvennlig emballasje.

Prior frokostegg

Det er det britiske markedsundersøkelsesfirmaet Mintel som har bitt seg merke i Priors eggekartonger, og som denne måneden kårer Prior Frokostegg til det mest innovative produktet. Prior egg fikk nytt design i desember.

«Egg blir typisk pakket i mer «naturlige» farger. Grønn, blå og brun er farger som ofte blir brukt for å formidle det enkle, rene og nærhet til produsent. Prior Frokostegg skiller seg ut i mengden med sin sjokkrosa farge, og forteller i tillegg om miljøvennlig emballasje på pakningen», skriver Mintel i sin begrunnelse.

Prior sine eggekartonger er av 100 prosent resirkulert materiale.

- Dette var en hyggelig overraskelse. Vi vil at det skal være lettere for forbrukere å velge miljøvennlige løsninger, derfor har vi innført tydelig miljømerking på våre produkter, sier kategoridirektør for Hvitt kjøtt og egg i Nortura, Elin Prangerød.

Hun forteller at dette er noe Prior jobber kontinuerlig med.

- Vi ser hele tiden på hvordan vi kan bidra til et lavere klimaavtrykk fra våre produkter. Bærekraftig emballasje er en del av dette, sier Prangerød.

Flere positive sider ved egget er løftet frem i det nye designet.

- Egget inneholder alle vitaminene og mineralene kroppen trenger, unntatt vitamin C, dette har vi også valgt å tydeliggjøre i det nye designet.