Gå til innhold

Nortura Rudshøgda nominert til Mangfoldsprisen 2020

Norturas anlegg på Rudshøgda samler 25 nasjonaliteter på arbeid i uka. Nå er de nominert til Mangfoldsprisen, som er Statens utmerkelse for fremragende bruk av etnisk mangfold og innvandreres kompetanse i arbeidslivet.

Mangfold rudshøgda2

Gjennom april og mai har det pågått en prosess der kunder, ansatte, og alle som ønsker har kunnet foreslå virksomheter som utmerker seg med etnisk mangfold. Forslagene har blitt vurdert av regionale juryer med representanter fra næringsliv, politikk og sivilsamfunn. Norturas anlegg på Rudshøgda er på bakgrunn av dette nominert til Mangfoldsprisen.

- Nominasjonen betyr mye for oss og det er hyggelig at vi er nominert. Først og fremst ser vi det som en anerkjennelse av at det jobbes målbevisst med integrering i Nortura, både på fabrikk men også i konsernet. Vi har stort fokus på dette i arbeidsmiljøet, for eksempel ved at andre kulturer og sedvaner skal respekteres, sier John Sundeman Løkting, fungerende fabrikksjef for Nortura Rudshøgdas i sommeravviklingen.

Mangfoldsprisen deles ut i hvert fylke og det kåres to vinnere per fylke, en vinner fra små virksomheter og en fra mellomstore og store virksomheter. Prisutdeling skjer i august og regionale vinnerne går videre i konkurransen om å vinne de nasjonale prisene.

Nortura Rudshøgda er en stor arbeidsplass med mer enn 700 ansatte, og 25 ulike nasjonaliteter i arbeid innenfor alle arbeidsområder i bedriften. Fabrikksjefen tror den store bredden er en av årsaken til nominasjonen:

- Vi er avhengig av å rekruttere bredt og ser verdien av å ha ansatte med ulik bakgrunn. Kombinasjon av vårt behov for arbeidskraft og at det er et generelt mangfold i det norske samfunnet er nok noe av årsaken til at vi er nominert sier Sundeman Løkting

Nasjonale vinnere deles ut på regjeringens integreringskonferanse 14. september i Oslo.

Les mer om Mangfoldsprisen på https://mangfoldsprisen.no/.