Gå til innhold

Nortura pakker 24 millioner egg i ukene før påsken

Norturas anlegg på Heimdal, Rakkestad og Hå pakker i disse dager egg på spreng til påskeuken.

Rakkestad Foto Oivind Haug

– Vi har nå full produksjon på alle pakkeriene og vi utnytter hvert eneste egg som blir produsert ute hos våre 380 eggbønder. I år forventer vi å utlevere ca. 1500 tonn egg på de siste to ukene før påskeuka, sier Bjørn Tore Hansen, direktør for egg i Nortura.

Med en gjennomsnittsvekt på ca. 63 gram pr egg, utgjør dette ca. 24 millioner egg.

Høyere eggsalg i forkant av påsken enn tidligere

I år har salget av egg i ukene i forkant av påskesalget vært høyere enn tidligere år. Salgskampanjer på egg hos de ulike kjedene er hovedgrunn til dette. Dette er en faktor som gjør at flere forbrukere i forkant av påskesalget har økt innkjøp av egg.

Frem mot påske vil PRIOR levere egg hver dag. Påsken er høysesong for PRIOR-egg.

– Våre tall viser at forbruket av egg dobles i påsken sammenlignet med resten av året, og at nordmenn i snitt spiser mer enn ett egg pr. person på de røde påskedagene», sier Siw Dejligbjerg Steen, konserndirektør for Hvitt kjøtt, egg og langtidsholdbart i Nortura.

Hun forsikrer og at det i sum er nok egg til påske i Norge.

Egg fra høner over hele Norge

Nortura er den eneste aktøren på markedet som henter egg over hele landet og har 380 eggprodusenter. Eggene som nordmenn spiser i påsken kommer fra store og små gårder over hele landet.

– Vi har eggbønder i hele landet og våre transportbiler er ute og henter ferske egg løpende inn til pakkeriene, avslutter Steen.

Nortura er et samvirke eiet av 17000 norske bønder, med Gilde og Prior som sine mest kjent merkevarer. Nortura har eggpakkerier i Rakkestad, på Hå og på Heimdal.

Thomas Sissener Bonafede2
Thomas Sissener Bonafede
Kommunikasjonsrådgiver
thomas.sissener.bonafede@nortura.no 482 63 189