Gå til innhold

Nortura inviterer til dialogmøte 5. juni: Er rødt kjøtt farlig?

Facebook event helse3

På relativt kort tid har rødt kjøtt gått fra å være ansett som sunt, næringstett og noe man gjerne serverte sine gjester, til å bli omtalt som en kontroversiell matvare vi helst ikke skal spise for mye av. Rødt kjøtt bidrar med viktige næringsstoffer i kostholdet vårt, men samtidig knyttes kjøttet til hjerte-karsykdom og kreft. Ligger utfordringen i råvarene eller hvordan vi behandler dem? Hva vet vi egentlig om kjøttets påvirkning på helsa vår? Og hva vet ikke? ​

Det store spørsmålet er; Er rødt kjøtt farlig, eller har kjøttet en plass i et sunt og bærekraftig kosthold? Og hvordan kan Nortura bidra til å bedre folkehelsa?​

I arbeidet med helse og ernæring, møter Nortura på en rekke dilemmaer og motstridende råd. Nå ønsker vi innspill til veien videre, og samler et bredt utvalg fageksperter på helse og ernæring til dialog. Møtet blir det tredje i en serie dialogmøter om bærekraft, egg- og kjøttproduksjon.


Når: 5. juni, kl. 09.00-11.00

Sted: Litteraturhuset, Oslo

Påmelding: Arrangementet er gratis. Meld deg på her


PROGRAM

08.30-09.00: Kaffe/te og lett servering

09.00-09.15: Åpning
Anne Marit Panengstuen, konsernsjef i Nortura SA

09.15-09.30: Om kjøttets historie og utvikling i Norge
Annechen Bugge (Forsker og forfatter på temaet mat- og spisevaner)

09.30-10.30: Panelsamtale
Marit Kolby (Ernæringsbiolog og høyskolelektor )
Anette Hjartåker (Professor ernæringsepidemiologi)
Tine Sundfør (Klinisk ernæringsfysiolog, ph.d )
Arne Astrup (Senior Vice President, Professor, MD, DMSc Obesity and Nutritional Sciences, Novo Nordisk Fonden)
Karianne Spetaas Henriksen (Fagsjef ernæring, Animalia)

10.30-11-00: Spørsmål fra salen