Gå til innhold

Mye smak i årets grill- og sommersortiment fra Gilde og Prior

Når gradestokken stiger til rundt 20 grader er tiden inne for lettvint grillmat i kombinasjon med andre utendørsaktiviteter. Årets grill- og sommersortiment fra Gilde og Prior bærer preg av mye smak og proteinrike produkter.

Grillnyheter 2022

I 2021 undersøkte Nortura nordmenns søk på nett rundt grillmat. Der kom det frem at nordmenn ønsker seg raske og lettvinte middagsløsninger samtidig som de søker sunne og smaksrike ting å ha på grillen. Grillmat sees på som sunt og er lett å tilpasse ulike dietter slik at alle inkluderes i grillkosen.

– Vi ser et økende behov for ekstra kos-måltider. Både pølser og burgere gjøres mer «eksklusivt» ved å velge mer spennende tilbehør – til helgekos, selskap etc. Alle typer kjøtt brukes når man ønsker et sunt måltid – det er mest tilbehøret som justeres i sunnere retning, sier innsiktsjef i Nortura Knut Jacobsen.

Undersøkelsen viste med stor tydelighet også at Norsk kjøtt oppfattes som bærekraftig, kortreist og sunt.

Smash-burger trenden har kommet til Norge

Gilde smashenburger er en spennende nyhet og helt ny i Norge. Smashenburger er en burger som smashes, altså klemmes flat i stekepannen eller på en varm grillplate.

– Smashenburger er en litt høy burger, men meningen er altså at man skal smashe den ved å bruke en stekespade ol. Noen bruker til og med en egen smashburgerpresse. Man presser bestemt ned til burgeren har en tykkelse på ca en halv cm, sier markedssjef for Gilde, Sabina Sahitovic Kleveland.

Smashburger er blitt veldig populært i USA og har vært laget på amerikanske diners i flere tiår. Amerikanske fastfood-kjeder har smashburger på sine menyer, og nå kommer produktet inn i norske dagligvareforretninger med Gilde smashenburger.

Litt lysere, litt lettere og skikkelig smakfullt

– Endelig er det sommer og årets deiligste tid. Det betyr kos og mye god grilling med familie og venner. PRIOR skal friste sommerglade nordmenn med et sommersortiment som er litt lysere, litt lettere og skikkelig smakfullt sier senior markedssjef i Prior Elin Prangerød, og legger til: – PRIOR skal gjøre det enkelt for forbrukeren å lykkes på grillen.

PRIOR har mange sommerprodukter som kommer tilbake sommer etter sommer fordi forbrukerne ønsker å finne igjen sin favoritt. Grillskiver av kalkun og kyllingfilet med marinade av tomat og urter er to av disse.

– Prior Kyllingklubber og Kalkunvinger er raske gode favoritter. I tillegg lanserer vi alltid noen nye produkter. Totalt består sortimentet av noe for enhver smak, fra smaksrike pølser, kyllingfilet med ulike smaker, kalkunprodukter og selvfølgelig lår og vinger, sier Prangerød.

PRIOR er spesielt stolte av sine velsmakende, saftige spesialpølser som er litt sunnere uten å gå på kompromiss med smaken som i år utvides med en variant- PRIOR Ostepølse av kalkun.

– Ingen sommer uten pølser. Vi satser på strålende sommervær og mange gode, minnerike måltider utendørs, som nordmenn er så glade i, sier Prangerød.

Vårens nyheter fra Gilde og Prior

Gilde Grilla - Flammegrillet skinke er av ren skinke med grillsmak. 100 g. Helt ny påleggsserie. Nøkkelhullsmerket.
Selges hos Rema og Coop.

Gilde Grilla BBQ filet er krydret ytrefilet av svin med grillkrydder. 100 g. Helt ny påleggsserie. Nøkkelhullsmerket.
Selges hos Rema og Coop.

Gilde Hot Dogs Chilipølse & Cheddarpølse 300g. Grovkvernede spesialpølser av svin med cheddarost fra Tine.
Selges hos NorgesGruppen.

Gilde hamburger 400 g. Klassisk burger krydret med salt og pepper. Kommer i Praktisk pakning: 4 x 100 g. Merket med Nyt Norge.
Selges hos NorgesGruppen.

Gilde storfe grillfilet med smak av bernaise 400g. Mør & saftig flatpresset mørbrad. Merket med Nyt Norge.
Selges hos NorgesGruppen.

Gilde Fårefilet Urtemarinert 450g. Saftig og mør klassiker i ny og allsidig smak. Perfekt på grillen. Merket med Nyt Norge.
Selges hos Rema og NorgesGruppen.

Gilde krydret burger 260g. Spennende ny burger med smak av krydder bestående av paprika og løk. Selges hos Bunnpris.

Gilde smashenburger pepper 180 g. Spennende nyhet – helt ny i Norge. Burgeremne med klassisk smak av pepper som smashes i pannen. Merket med Nyt Norge.
Selges hos Coop.

Gilde smashenburger bacon 180 g. Spennende nyhet – helt ny i Norge. Burgeremne som smashes i pannen. Spennende smak av bacon. Merket med Nyt Norge.
Selges hos Coop.

Gilde Spareribs BBQ 840g. Mør og saftig. Langtidskokt. BBQ-saus i egen pakke. Merket med Nyt Norge.
Selges hos Coop.

Gilde Kjøttfulle Grillben 1,3 kg. Merket med Nyt Norge.
Selges hos Rema.

Gilde Grillribbe av nakke med urter 1 kg. Merket med Nyt Norge.
Selges hos Rema.

Gilde Indrefiletmedaljonger 1 kg. Merket med Nyt Norge.
Selges hos Rema.

Gilde Chili Klaus mørbrad 250g. Saftig og mør mørbrad biff med spicy chili.
Selges hos Rema.

Gilde svineburger classic 600g. Saftig og smakfull burger av svin krydret med salt og pepper. Kommer i praktisk pakning på 6 x 100 g.
Selges hos Rema.

PRIOR Kalkunwurst ost - en smakfull pølse av kalkunkjøtt med ost. Denne pølsa kompletterer de PRIOR sitt sortiment med spesialpølser som fra før består av Paprika- og Chilipølse og Bratwurst kalkun og kylling.
Selges i NorgesGruppen.

PRIOR Kyllingfilet skivet paprika/tomat. Kyllingfileter delt i to skiver og ferdig marinert med en smakfull marinade. Perfekt for de som ønsker et litt sunnere og smakfullt alternativ til fetere grillprodukter.
Selges i NorgesGruppen.

PRIOR Kylling lårstykker BBQ - ekstra store, rå kyllinglår lår som er delt i to i overlår og lårklubbe. Et ekstra saftig og smakfullt alternativ på grillen, ferdig marinert med passe sterk BBQ. Produktet er ferdig pakket i aluminiumskål som kan legges rett på grillen.
Selges i NorgesGruppen.

Les mer om den nye påleggsserien Gilde Grilla her