Gå til innhold

Mer miljøvennlige middagsfavoritter

Nortura gjør emballasjen på Norges middagsfavoritter mer miljøvennlig, lanserer miljømerking av produkter og lanserer produkter som skal bidra til mindre matsvinn.

Karbonader egg

Nortura miljømerker flere produkter og reduserer bruken av fossil plast. Middagsfavoritter fra både Gilde og Prior har nå fått ny emballasje, der deler av emballasjen er byttet ut med biobasert plast laget av sukkerrør - og nå er produktene i butikk. Med dette reduserer Nortura bruken av fossilt materiale i sin emballasje tilsvarende over 1200 oljefat og reduserer CO2 – utslippet med 387 tonn årlig.

Plastmaterialet som er brukt på disse produktene er laget av fossilt/oljebasert råstoff. Deler av dette råstoffet er nå byttet ut med plast fra fornybart råståff, nemlig etanol laget av sukkerrør.

- Vi ser hele tiden på hvordan vi kan bidra til et lavere klimaavtrykk fra våre produkter. Vi har lyst til å gjøre grep som monner, og nå blir Norges mest solgte middagsfavoritter mer klimavennlige, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg i Nortura.

Nortura vil gjøre det lettere for forbrukerne å velge miljøvennlige løsninger. Også Prior sine eggekartonger får straks miljømerke fordi de er av 100 prosent resirkulert materiale.