Gå til innhold

Innovasjonspris til «Stykkevis & Delt»

Nortura Proff stakk av med Nortura sin Innovasjonspris for konsept med fokus på bedre utnyttelse av hele dyret.

Nortura proff innovasjon

- Gjennom kunnskap om dyreslagene våre, utnyttelse av råvarene, teft for business og masse kreativitet - har de skapt begeistring i et marked som vanligvis er svært kresent og som kan velge og vrake fra øverste hylle, skriver juryen i sin begrunnelse.

«Stykkevis & Delt» tar utgangspunkt i noe av det mange i dag er veldig opptatt av; nemlig å utnytte hele dyret. Ved å finne spennende muligheter i «glemte» stykningsdeler bidrar konseptet til bedre ressursutnyttelse. Ideen er utarbeidet av Nortura Proff, som blant annet leverer til restauranter og hoteller.

Pig Wings

Juryen har også lagt vekt på at produktene er nyskapende gjennom sine navn. Pig Wings og Pork belly-strips er blant produktene Nortura Proff har lansert i høst, og det med hell.

- Siden lansering i september og til nå er det allerede solgt fem tonn - og potensialet ser ut til å kunne være svært stort.

Ryktet skal ha det til at Tom Cruise også fikk smake Pig Wings da han besøkte Norge i forbindelse med filminnspilling nettopp – og at han likte det så godt at han tok det med seg tilbake til Hollywood.

Sølv og bronse

Prosjekt «Naturlig Pålegg» fikk andreplass for å ha utviklet kjøttpålegg helt uten e-stoffer.

Tredjeplassen gikk til prosjekt «Flexi» som ved å ta i bruk vegetabilske proteinkilder har erobret en posisjon i et marked i sterk vekt.

Produktene har fått god mottakelse både i handelen og hos forbruker, og det jobbes nå i linjen med både utvidelse av serien, men også spennende produkter til andre kunder.