Gå til innhold

Gilde lanserer frysetørket turmat

Nortura er i gang med en helt ny satsning i de gamle slakterilokalene på Nortura Otta.

Gilde turmat

- Det er utrolig stas å kunne meddele at vi snart lanserer frysetørket turmat fra Gilde. Interessen for friluftsliv er i vekst, og vi gleder oss til å supplere markedet med flere gode turmat-alternativer, sier kategorisjef i Nortura, Henriette Bergli Eriksen, og legger til:

- Vi har store ambisjoner for denne satsningen.

Gilde turmat vil komme for salg på nyåret og de første produktene som lanseres er brun lapskaus, pasta bolognese og biffgryte. Produktene er vakuumpakkete og langtidsholdbare, og tilberedes enkelt ved å tilsette varmt vann i posen de kommer i.

- Vi er opptatt av at Gilde turmat skal være lett tilgjengelig for forbruker. Produktene vil selges gjennom dagligvarebutikker og vi har også planer om å tilgjengeliggjøre produktene på DNT sine hytter og butikker i løpet av neste år, forteller Bergli Eriksen.

Rondane Produksjon

Produksjonen vil foregå på Rondane Produksjon, som er det nye navnet på Norturas gamle slakterilokaler på Otta.

- Vi kunne ikke hatt bedre rammer for denne satsningen. Produksjonen er lagt til et av landets flotteste områder for friluftsliv, og turmaten vil ha en lokal forankring. Jeg er sikker på at kombinasjonen Rondane, Gilde og Turistforeningen vil være attraktivt for turglade nordmenn, sier Bergli Eriksen.

Høy kvalitet med frysetørking

Frysetørking er en prosess hvor man fjerner fuktighet fra maten fra frossen tilstand. Prosessen gjør at maten bevarer sin form og struktur nokså uforandret, og beholder mer av sin opprinnelige smak og aroma enn vanlige tørkede produkter.

- Vi har jobbet mye med resepter og smak, og har utviklet tre ordentlig gode tur-retter som passer for alt fra småbarnsfamilien på søndagstur til fjellklatreren, sier Bergli Eriksen.

«Endelig»

Svein Leirflaten er daglig leder ved Rondane produksjon. Det siste året har han jobbet med det som til nå har vært hemmelige planer.

- Jeg er utrolig stolt av disse produktene, og har nesten ikke klart å holde dette hemmelig. Endelig kan vi fortelle om de spennende planene vi er i gang med, sier Leirflaten og legger til:

- Vi går inn i et marked med mange muligheter, og målet er at turmatsatsningen vil skape flere lokale arbeidsplasser her på Otta.

Tradisjon for turmat

Gilde har lange tradisjoner for å være med nordmenn på tur, og har de siste fire årene vært stolt strategisk samarbeidspartner og «turpartner» med Den Norske Turistforening. DNT vil også samarbeide med Gilde om den nye turmaten.

- Matpausen er en viktig og helt nødvendig del av lengre turer. Den gir nye krefter og hindrer at du blir utmattet og kald. I tillegg bidrar mat til det sosiale felleskapet. Når sekken er av og man kan puste ut og få blodsukkeret opp, skapes det livlige og gode samtaler, sier generalsekretær i DNT, Dag Terje Klarp Solvang.