Gå til innhold

Gilde lager reklamefilmer om lav antibiotikabruk hos dyr

Norske dyr er blant de friskeste i Europa, med en av de laveste forekomstene av antibiotika. Det blir tema i Gildes nye reklamefilmer, som lanseres denne uka.

Gilde reklame

-Dyktige bønder, et strengt regelverk og kontinuerlig arbeid med forebygging, overvåking og kontroll av smittsomme dyresykdommer bidrar til at dyrene våre er blant de friskeste i verden. Mange forbrukere er opptatt av norsk og kortreist mat, nå tar vi grep for løfte fordelen med det norske, sier Maren Dølgaard Eid, som leder merkevaren Gilde.

Friske dyr trenger ikke antibiotika

Det europeiske legemiddelverket publiserer hvert år en rapport som beskriver forbruket av antibiotika til matproduserende dyr (ESVAC report). Tall fra siste rapport viser at Norge, sammen med Island, har lavest bruk av antibiotika i Europa.

I norsk landbruk behandler vi bare med antibiotika når det er nødvendig - kun hvis dyret trenger det på grunn av sykdom. Det betyr at man i norsk matproduksjon aldri bruker antibiotika forebyggende. Bare 10 prosent av all antibiotika i Norge går til husdyr, resten til mennesker. I verden for øvrig er bildet nesten omvendt.

Mer informasjon om norsk landbruk

Gilde lanserer denne våren flere nye filmer som går nye veier for å løfte frem fordelen med norsk matproduksjon. Istedenfor å lage tradisjonelle reklamefilmer har Gilde tatt med filmteamet ut til bøndene sine for å ta forbrukere med inn for å møte bonden og dyra.

- Vi ønsker å få folk til å reflektere over hva som er bra med norsk landbruk, og gi de mer kunnskap om norsk matproduksjon og hvordan små og vår lave bruk av antibiotika, sier Maren Dølgaard Eid, som er leder for merkevaren Gilde.


Filmen om antibiotika vises på tv og online i uke 22 og 23, se den her: 

https://norturaintern.imageshop.no/71080/Detail/Index/4460023Lenke til mer informasjon:

https://www.gilde.no/artikkel/friske-dyr-og-lavt-antibiotikabruk

https://www.gilde.no/artikkel/gilde-er-alltid-100-norsk-og-hva-er-fordeler-med-dette

https://www.nortura.no/nyhetsartikler/kun-5-av-10-vet-at-gilde-alltid-leverer-norsk-kj%C3%B8tt