Gå til innhold

Full fart mot skolestart

Nortura Sarpsborg produserte kokt skinke til over 7 millioner brødskiver til første skoleuke.

Brodskive med gilde kokt skinke

Denne uken er det mange spente små og store barn som skal ta fatt på et nytt skoleår. Brødskiver troner fortsatt på matpakke-toppen hos barna, hvor pålegg som kokt skinke, servelat, salami og egg er sterke gjengangere. I Nortura er det derfor full fart om dagen, og fra Gilde og Prior produseres det mengder av påleggsfavorittene for sunne og gode matpakker.

Nortura Sarpsborg begynte forberedelsene til skolestart allerede før sommerferien. Fabrikken produserer til vanlig opp til 175 tonn pålegg i uken, disse ukene rundt skolestart ligger det på opptil 250 tonn. Fabrikken startet planleggingen før ferien og har bygd opp lageret og forberedt seg godt til det ekstra trykket. Forrige uke gikk det ut hele 85 tonn kokt skinke fra fabrikken, dette tilsvarer pålegg til omtrent 7 millioner brødskiver. På en vanlig uke går det ut cirka 35 tonn.

– Operatørene har forberedt seg på at det kan bli mye overtid, heldigvis er de fleksible og stiller alltid velvillig opp! Som regel må vi også ta i bruk helger og netter for å levere. Det blir alltid et ekstra trykk før skolestart, så dette er vi vant til og vil klare dette fint, sier fabrikksjef Stig Barstad og legger til at det er høyere produksjon av blant annet servelat, hamburgerrygg, roastbiff og Priorpålegg også.

– Vi er veldig stolte over at vi lager så mange matpakkefavoritter til både store og små, og vi jobber på spreng for å sørge for at vi produserer nok smakfullt pålegg til matpakkene i disse dager, legger han til.

Ved Nortura Tønsberg lager de påleggsklassikeren leverpostei. Der går det denne uken ut nesten dobbelt så mye leverpostei som det gjør en vanlig uke ellers i året. De to siste ukene har det gått ut nesten 40 tonn med leverpostei fra fabrikken.