Gå til innhold

Enkle, sunne og gode høstnyheter fra Gilde og Prior

Hverdagen vender sakte tilbake og behovet for enkle, sunne og gode måltider er blitt enda viktigere under pandemien. Supersprø TexMex pinner og panetter av magert svinekjøtt, smaksrike rett-i-ovnen måltider og kyllingservelat med mindre fett og mer protein er noen av nyhetene denne høsten.

L3 Samlebilde 3

Under pandemien endret våre matvaner seg og mange hadde god tid til handling, matlaging og planlegging av måltider.

- Som et resultat av koronatiden har mange fått mer fokus på maten som glede og opplevelsesskaper, og folk er villige til å bruke litt ekstra på god mat i hverdagen. De nye produktene fra Gilde er tilpasset en sakte tilbakevending til hverdagen. Alt fra litt mer avanserte ferdig kit som de matinteresserte setter pris på til helt ferdige måltider. Samtidig fortsetter vi i Nortura fokuset på sunn og bærekraftig mat, sier markedsjef i Gilde Bente Kittelsrud.

Ferske frosne ferdigretter er populært

Globalt ser man en kraftig vekst i fryste ferdigretter, også i Norge. Av den grunn har Gilde nå utviklet Gilde Rett i ovnen – en nyhet innen frosne ferdigretter. Mye av grunnen til ferdigrettenes popularitet er at maten er enkel og rimelig, den er praktisk å ha på lur og det krever minimalt av forberedelser. Maten lager seg selv og man trenger knapt å rydde.

Flere av Gildes frosne retter kommer i en praktisk skål i aluminium med skinpack for bedre oppbevaring, og krever ingen oppvask. Middagsrettene er laget for 1 person, og går rett fra fryseren og inn i ovnen. Fiks ferdig på 25 – 30 min.

Gilde One Pot med to smaksrike nyheter

Fra Gilde kommer det to nyheter fra en produktserie du muligens allerede har lagt merke til i butikken: Gilde One Pot Texmex gryte og Pasta Chorizo. Måltidskit for to personer. Fres, bland, tilsett vann og kok opp. Alt i en og samme gryte noe som krever minimalt med oppvask.

One Pot er i vinden både i utlandet og i Norge. Mange kaster seg på trenden fordi det er kjappe enkle middagsretter som passer i en travel hverdag. Gilde One Pot er en fin middagsvariant for de som lager mye mat hjemme, men som allikevel ønsker det lettvint. Kjøtt og grønnsaker er ferskt, kuttet og ferdig krydret. De kommer med smaksrike sauser sammen med pasta, nudler eller ris.

Gilde turmat lanserer en tredje smak – Biffgryte

Hittil er det lansert to turmat retter: Lapskaus og Pasta Bolognese. Gilde frysetørket turmat er på rekordtid blitt godt likt og derfor lanseres det nå en tredje smak i turmat serien – Biffgryte. Produktene er vakuumpakket og langtidsholdbart, og tilberedes enkelt ved å tilsette varmt vann i posen de kommer i.

- Vi gleder oss til å utvide med Biffgryte som er den tredje varianten i Gilde turmat serien. Dette produktet blir et ekstra godt måltid å se frem til på høstens turer i skog og mark, til fjells eller som en middag ute i friluft, sier markedssjef Henriette Bergli Eriksen.

Turmat konseptet er et samarbeid med Den Norske Turistforening. Du finner turmaten i flere dagligvare-kjeder samt på en del av DNTs selvbetjeningshytter. Alle rettene inneholder kjøtt fra Norturas produsenter og eiere.

Slik jobber vi med emballasje og miljømerking av produkter

Emballasjen på langtidsholdbart heter Tetra Recart® og er en bærekraftig kartongemballasje som tilbyr et alternativ til hermetikk. Tetra Recart tar 30 prosent mindre plass enn bokser og glass. Man får mer plass både i hyllen og under transport.

Tetra Recart-emballasjen er enkel å åpne, resirkulerbar og mye bedre for miljøet. Kartongen er flatpakket når den transporteres inn til anlegget som pakker maten. Sammenlignet med rund metallemballasje, reduserer flatpakket kartong antall biler med 9 av 10 ved inntransporten.

Vi vil at det skal bli lettere for deg å velge miljøvennlige løsninger. Derfor har vi innført tydeligere miljø-merking på våre produkter.

Nyheter fra Gilde og Prior:

Joika bytter navn til Vilti. Nortura bytter navn og design på Joika.
(Selges hos NorgesGruppen, Coop og Rema).

Gilde turmat - Biffgryte. Gilde lanserer i høst en tredje smak innen turmat. Produktene er vakuumpakket og langtidsholdbart, og tilberedes enkelt ved å tilsette varmt vann i posen de kommer i.
(Selges hos NorgesGruppen, Rema 1000 og vil være tilgjengelig på en del av DNTs selvbetjente hytter).

Gilde Supersprø panetter. Magert svinekjøtt med tomat, urter og ost. Perfekt til pasta. Panettene er pakket i en bærekraftig skål. Inneholder 55 % mindre fett enn det som er vanlig på panerte produkter.
(Selges hos Rema 1000).

Gilde Texmex-pinner. Texmex pinner laget av magert og smakfullt svinekjøtt med ekstra sprø panering av mais. Perfekt til taco. Panettene er pakket i en bærekraftig skål. Inneholder 65 % mindre fett enn det som er vanlig på panerte produkter og kommer med nøkkelhullsmerke.
(Selges hos Coop, Rema 1000 og NorgesGruppen).

Gilde Ostesteaklets - bytter navn til Ostepanetter. Det populære middagsproduktet får nå økt vekt og enda flere panetter i pakken.
(Selges hos NorgesGruppen og Coop)

Gilde Rett i ovnen – gratinert kjøttform. Smakfull middagsrett med et lokk av potetmos og revet cheddarost på toppen. Passer for 1 person.
(Selges hos Coop og Rema 1000).

Gilde Rett i ovnen – saftige kjøttboller i smaksrik tomatsaus med sprø grønnsaker og potetmos.
(Selges hos Coop og Rema 1000).

Gilde One Pot Texmex gryte. Klassisk gryte med krydret svinekjøtt, kidneybønner, løk grillet paprika og ris. 20 min koketid. Middag for 2 personer.
(Selges hos Coop).

Gilde One Pot Pasta Chorizo. Kremet pastagryte med chorizo i strimler, paprika, squash og rødløk og pasta. Smaksrik, men ikke for spicy. 14 min koketid. Middag for 2 personer.
(Selges hos Rema 1000 og Coop).

Gilde Stjernebacon & Skogsbacon – relanseres med ny vekt og nytt design.
(Selges hos NorgesGruppen, Coop, Rema 1000 og Bunnpris)

Gilde Tynnskåret Nakkefilet
. Saftig og mør nakkefilet av svin. Tynne skiver som er raskt og enkelt å tilberede.
(Selges hos Rema 1000)

Gilde bog – relanseres med ny vekt og nytt design på den klimasmarte emballasjen.
(Selges hos NorgesGruppen, Coop og Rema)

Gilde Bratwurst - grovkvernet tysk klassiker med rund kryddersmak. Kommer i pakke med tre pølser. God holdbarhet i kjøleskap.
(Selges hos REMA 1000)

Gilde Chorizo – grovkvernet, saftig pølse med paprika og norsk cheddar fra Tine. Krydret med pepper, chili og hvitløk. Kommer i pakke med tre pølser. God holdbarhet i kjøleskap.
(Selges hos REMA 1000)

Gilde Rå Salsiccia – grovkvernet, saftig pølse med fennikel, pepper, chili og hvitløk. Anvendelig bruksområde. Kan stekes eller grilles. Kommer i pakke med tre pølser.
(Selges hos REMA 1000)

Prior Kyllingservelat - har 55% mindre fett en vanlig servelat, samtidig som den inneholder mindre mettet fett og mer protein. Et perfekt pålegg med nøkkelhull både til frokost, matpakken og til kveldsmat.
(Selges hos NorgesGruppen og Bunnpris)

Prior egg – alle eggepakkene får nytt design og emballasjen til alle Prior-egg er laget av innsamlede aviser og kartonger – 100% resirkulert og resirkulerbare.    

Alle Prior egg er av A-klasse- kvalitet, noe som merkes tydelig på kartongene. A-klasse er en internasjonal definisjon på de beste eggene. Eggene sorteres for å sikre at det kun er egg som er trygge, med rett kvalitet i egg kartongen Prior egg går gjennom en sorteringsmaskin som lyser gjennom eggene og sorterer ut de som ikke tilfredsstiller riktig kvalitet. Det er krav til både skall, plomme, hvite, eggstreng, blodrester og lukt. A-klasse egg er ikke på noen måte behandlet med kjemikalier for å få de rene.  
(Selges hos NorgesGruppen og Rema)

Prior lårfilet i biter – en nyhet som gjør det ekstra lettvint å ha en saftig og smakfull kyllingmiddag. Bruksområdene er mange med alt fra asiatiske gryteretter og wok til pizza, taco, fajitas, suppe og salat.
(Selges hos NorgesGruppen og Bunnpris)

Prior kylling - Relanseres med ny vekt og nytt design på den klimasmarte emballasjen.
(Selges hos NorgesGruppen og Coop)