Gå til innhold

Dejligbjerg Steen og Rakkenes inn i Norturas konsernledelse

Siw Dejligbjerg Steen er ansatt i Nortura og går inn i rollen som konserndirektør for området hvitt kjøtt og egg. Samtidig tiltrer Kjell S. Rakkenes stillingen som konserndirektør for området strategi, rammevilkår og kommunikasjon.

11

Dejligbjerg Steen (49) kommer fra rollen som Administrerende Direktør for Idun Ingredienser. Hun har lang erfaring fra merkevarebedriften Orkla, hvor hun blant annet har vært Direktør Marked i Orkla Foods Norge og Pierre Robert Group samt Direktør i Orkla Marketing og Innovation. I tillegg til erfaring fra Orkla, har hun i rollen som Daglig Leder for TINEs datterselskap Sunniva Drikker AS vært med på å bygge Sunniva juice sin posisjon i det norske markedet.

- Jeg er glad for å ha fått på plass en solid og god leder for forretningsområdet. Sammen med organisasjonen, bonden og kundene skal hun utvikle våre posisjoner innenfor hvitt kjøtt og egg. Hun styrker samtidig konsernledelsen og forretningsområdet med solid merkevarekunnskap, sier konsernsjef Anne Marit Panengstuen.

Kjell S. Rakkenes (50) har bred erfaring i Nortura, men kommer fra stillingen som direktør for nærings og handelspolitikk i konsernet. Han har bakgrunn som informasjonsdirektør i Posten/Bring, administrerende direktør, partner og rådgiver i en rekke reklame- og kommunikasjonsbyråer, deriblant DIST, Creo, JKL/MS&L og Geelmuyden.Kiese Danmark.

- Jeg er glad for å få på plass en resultatorientert leder med bred erfaring både i og utenfor Nortura. Hans kunnskap på områdene han skal lede blir viktig i konsernets videre kommersielle utvikling, Norturas omdømme og i arbeidet med å skape gode rammevilkår for et landbruk i hele Norge og den landbruksbaserte næringsmiddelindustrien, sier Panengstuen.

- Nortura har en stor rolle i norsk matproduksjon og i å utnytte våre ressurser så bærekraftig som mulig. Det er spennende å få være en del av dette, og å jobbe videre med å styrke Prior som en av Norges viktigste merkevarer ytterligere. Å skape konkurransekraft i hele verdikjeden er en forutsetning for å lykkes, og jeg ser frem til å ta fatt på denne oppgaven sammen med flotte kolleger i Nortura. Selskapet er på en endringsreise, den gleder jeg meg både til å påvirke og være en del av, sier Siw Dejligbjerg Steen.

Siw Dejligbjerg Steen tiltrer i stillingen fra 1. september. Kjell S. Rakkenes tiltrer 1. juli.

For ytterligere informasjon:

Anne Marit Panengstuen, mobil 928 17 991

Siw Dejligbjerg Steen, mobil 908 85 591

Kjell S. Rakkenes, mobil 905 52 956