Gå til innhold

Blir enklere å finne hvor PRIOR-egget er produsert

Foto: Pål Engh

PRIOR vil gjøre det lettere å spore eggene sine: QR kode på pakningen skal lede folk rett til sporingssiden. PRIOR har tidligere fortalt at kun en av fem visste hva nummeret på PRIOR-eggene kunne brukes til.

PRIOR Egg i kartong

– Vi har hatt Norges beste sporingstjeneste for egg i mange år, men funnene fra spørreundersøkelsen vi gjennomførte tidligere i høst har fått oss til å ta grep. Nå har vi bestemt oss for å endre på eggkartongen slik at folk lettere skal finne informasjon om sporingen, forteller Kjersti Sørby, produktgruppesjef i PRIOR.

Undersøkelsen avslørte at så få som 20 prosent av de spurte var i stand til å gjengi hva det rosa nummeret på PRIOR-eggene betyr. Selv om Prior begynte å trykke sporingsinformasjon på eggene allerede på slutten 90-tallet, virker funksjonen å ha gått litt i glemmeboka. Sporingstjenesten har vært tilgjengelig på prior.no siden den gang.

– Nå jobber vi med å tilpasse informasjonen på eggkartongen, blant annet ønsker vi å trykke en QR-kode som vil føre deg helt frem til sporingssiden vår på prior.no. Dermed håper vi at flere vil ta tjenesten i bruk og se hvilken norsk gård som eggene stammer fra, forklarer Sørby.

Sporbarhet tilbake til gården Nummeret på egget indikerer hvilken bonde som har produsert eggene. Når man legger nummeret inn i søkemotoren på prior.no, kommer det opp informasjon om hvor gården ligger og hvor mange høner PRIOR-bonden har. I tillegg vises informasjon om hvilket pakkeri som har pakket egget.

Åpenhet viktig for forbrukerne 

– PRIOR ønsker å være åpen om produksjonen i alle ledd, og dette er en tjeneste som har vært tilgjengelig for forbrukerne i mange år, og da må vi også sørge for å gjøre sporingsfunksjonen lett tilgjengelig, sier Sørby.

Endringene vil bli synlig på de nye eggkartongene som ventes å komme i butikkene på vårparten 2023.