Gå til innhold

5 gode grunner til å feire Thanksgiving i Norge

I år feirer amerikanerne Thanksgiving torsdag 22. november. Her er noen gode grunner til å markere dagen også her i landet.

Helstekt kalkun
Thanksgiving regnes som den største familiehøytiden i USA og er en offentlig fridag. Sosiale samlinger rundt matbordet står sentralt hele den påfølgende helgen. Selv om ikke like mange nordmenn har dette som tradisjon, er dette en gylden mulighet til å samle familie og venner for hygge og god mat.

2. Kalkun er sunt og godt
Kalkun har høyt innhold av protein i tillegg til en lang rekke av de vitaminer, mineraler og sporstoffer kroppen trenger. Fettinnholdet er også lavt, og det lille fettet som finnes er av den umettede, helsevennlige typen. Det hvite kalkunkjøttet er alltid mørt og har en mild smak som kan kombineres med det aller meste, og er derfor anvendelig og populært for alle aldersgrupper. Hel fersk kalkun fra Prior i ny emballasje er å finne i butikkhyllene på Meny. Nærmere jul vil den også være på plass hos Coop.

3. Fra norske gårder
Prior kalkun kommer fra norske gårder. I 2017 ble det innført et eget dyrevelferdsprogram for norske kalkuner. Kalkunen lever innendørs i oppvarmede og isolerte hus med noen av de strengeste plasskravene i Europa.

4. Vi har mye å takke for!
Vi har mye å takke for her i landet, som FN atter en gang har kåret til verdens beste land å bo i. Det vi synes vi burde takke ekstra mye for er det norske landbruket som sikrer trygg mat for alle. Norske dyr er blant de friskeste i verden, og vi bruker minst antibiotika i matproduksjon av landene i hele Europa.

5. Enkel matlaging
Det er ikke vanskelig å lykkes med en hel kalkun til middag. Se hvordan du steker hel kalkun på Prior.no.