graphic-element-nortura
Joika cover logo

JOIKA - Norges mest solgte hermetikk siden 1960

Konservering med hermetikk

Konservering har alltid vært viktig for å bevare mat for fremtiden.

For hermetikk er det kraftig varmebehandling og pakking i tett emballasje som gjør at produktet får så lang holdbarhet.Under varmebehandlingen drepes bakterier og deres sporer, og enzymer inaktiveres.

  • Tett emballasje hindrer at luft og nye bakterier som kan forringe kvaliteten på produktet kommer til.
  • Hermetikk pakkes gjerne i bokser av metall, som også hindre at lys slipper igjennom. Dette bidrar ytterligere til å bevare produktkvaliteten.

Hermetisert mat vil alltid være trygg å spise så lenge boksen er hel, men etter endel år vil smak og utseende på maten endre seg. Har du flere spørsmål om våre produkter håper vi du kontakter oss.


Klassikeren vi elsker med ny og klimasmart emballasje

Totalt etterlater den nye kartongemballasjen opptil 80% lavere co2-utlipp* enn sammenlignbar emballasje.

Vi har endret emballasjen på norske Joikakaker i saus fra metall til kartong. Produktets gode smak og kvalitet er den samme. Den nye Tetra Recart®-emballasjen er enklere å åpne, resirkulerbar, og mye bedre for miljøet.


Vi endrer emballasjen fra metall til kartong for å bidra til at Norge og norsk landbruk leverer på Paris-avtalen om redusert klimaavtrykk innen 2030. Klimasmart emballasje er et av flere tiltak vi jobber med.

Joika teaser

Hvordan resirkluerer jeg den nye kartongen?

Den nye kartongemballasjen resirkuleres på samme måte som melkekartongen – sammen med annet papp- og papiravfall. Kartongen inneholder også plast og aluminium for å bevare maten best mulig. På gjenvinningsanlegget separerer en vanntrommel pappfibrene fra plasten og aluminiumet, som kommer ut som separate komponenter som kan gjenbrukes til andre nyttige produkter.


Hva betyr FSC-sertifiseringen?

69 % av kartongen består av pappfiber fra ansvarlig forvaltede skoger og andre kontrollerte kilder. Forest Stewardship Council® er en politisk uavhengig, ikke-profittdrevet organisasjon, som arbeider for et sosialt, økonomisk og miljømessig ansvarlig skogbruk over hele verden.


Hva er miljøfordelene med den nye kartongen?

69 % av kartongen er laget av fornybar, FSC-sertifisert pappråvare. I tillegg er den resirkulerbar når den kildesorteres sammen med papp og papiravfall.

Kartongen er flatpakket når den transporteres inn til anlegget som pakker maten. Sammenlignet med rund metallemballasje, så reduserer flatpakket kartong antall biler med 9 av 10 ved inntransporten. Når kartongen er ferdig pakket, bidrar den firkantede formen til at man transporterer mindre luft på vei til butikkene. Det betyr færre biler på veien. I tillegg veier kartong betydelig mindre enn metall, som også bedrer transporteffektiviteten. Derfor merker vi emballasjen med klimasmart.

*Beregnet av IFEU (Institute for Energy and Environmental Research), på vegne av Tetra Pak, Europeisk gjennomsnitt. Les mer om IFEUs beregninger her.


Hva er miljøfordelene med den nye kartongen?

69 % av kartongen er laget av fornybar, FSC-sertifisert pappråvare. I tillegg er den resirkulerbar når den kildesorteres sammen med papp og papiravfall.

Kartongen er flatpakket når den transporteres inn til anlegget som pakker maten. Sammenlignet med rund metallemballasje, så reduserer flatpakket kartong antall biler med 9 av 10 ved inntransporten. Når kartongen er ferdig pakket, bidrar den firkantede formen til at man transporterer mindre luft på vei til butikkene. Det betyr færre biler på veien. I tillegg veier kartong betydelig mindre enn metall, som også bedrer transporteffektiviteten.

*Beregnet av IFEU (Institute for Energy and Environmental Research), på vegne av Tetra Pak, Europeisk gjennomsnitt. Les mer om IFEUs beregninger her.

Vi endrer emballasjen på Snurring fra metall til kartong. Produktets gode smak og kvalitet er den samme. Den nye Tetra Recart-emballasjen er enklere å åpne, resirkulerbar og mye bedre for miljøet. Kartongen er flatpakket når den transporteres inn til anlegget som pakker maten. Sammenlignet med rund metallemballasje, reduseres flatpakket kartong antall biler med 9 av 10 ved inntransporten. Når kartongen er ferdig pakket, bidrar den firkantede formen til at man transporterer mindre luft på vei til butikkene. Det betyr færre biler på veien. I tillegg veier kartong betydelig mindre enn metall, som også bedrer transporteffektiviteten. Derfor merker vi emballasjen med klimasmart.

*Beregnet av IFEU (Institute for Energy and Environmental Research), på vegne av Tetra Pak, Europeisk gjennomsnitt. Les mer om IFEUs beregninger her.

Joika på fat

Tips fra våre trofaste brukere

Oppskrift 1

Stek purre, løk, potet og kålrabi. Bland så dette opp i Joikaen. Serveres med tyttebær og brokkoli.


Oppskrift 2

I gryten med Joika tilsetter du erter som har ligget i vann fra dagen før, en ilten boks tomatpure, litt hakket persille, litt pepper og en skvett portvin.


Oppskrift 3

I gryten med Joika tilsetter du 1 dl matfløte, 5-6 skiver ekte geitost, 1 ts soyasaus, 1 liten boks sjampignon og 150 gr frosne erter. Serveres med kokte poteter og brokkoli.


Oppskrift 4

I gryten med Joika tilsetter du litt fajitas krydder, jalapenos, mais, sjampignon, løk og hvitløk samt evt litt cayennepepper.


Oppskrift 5

Fres vårløk og østerssopp i olje. Kok brokkoli i 3 minutter og sil av vannet. Bland salt, pepper, frosne tyttebær i en boks Joika. Varm godt opp og server med tagliatelle eller ristet loff.


Oppskrift 6

Legg artisjokkhjerter i en ildfast form. Hell over 1 boks Joikakaker. Legg på noen klatter sæterrømme og dekk det hele med gratineringsost. Stekes i ovnen ved 200gr til osten er gylden. Serveres med grønne erter og kokt ris.

Nils Nordskaar, Joikakakenes far, har sin egen favoritt:

Joikakakene varmes forsiktig i sausen, tilsatt litt rømme og/eller fløte. Server mandelpoteter og rørte tyttebær til. Ønsker du mer viltsmak kan du tilsette litt brunost i sausen.