graphic-element-nortura

Kontakt

Reklamefilm Baerekraft Tetra Bog no024469 JPG
 • Hvor finner jeg pressesenteret deres?

 • Hvem eier Nortura

  Det er bøndene som eier Nortura?
 • Hva bør jeg unngå å spise når jeg er gravid?

  Når du er gravid skal du ifølge myndighetene unngå å spise spekemat på grunn av toxoplasma og listeria. Dette vil si spekepølser og spekemat (inkludert salami).

  Alle våre andre påleggsprodukter er varmebehandlet. De er kokt og har kjernetemperatur på 72-73 grader. Sykdomsfremkallende bakterier overlever ikke en slik varmebehandling. Det er derfor trygt å spise vårt pålegg når du er gravid.

  Dette gjelder ikke Roastbiff-pålegg som kokes og har kjernetemperatur på 58 grader, derfor bør ikke gravide spise dette produktet.

  Du kan lese mer om alle kostrådene som gjelder kjøtt, i tillegg til alle generelle kostråd for gravide, på matportalen.no.

  Se gjerne også vedlagte link:

  http://www.gilde.no/graviditet-og-kjott/

 • Hvorfor står det «må gjennomvarmes» på pakken?

  Etter råd fra Mattilsynet skriver vi “Må gjennomvarmes før servering” på alle produkter som ikke er spiseklare, men som kan forveksles som spiseklar av forbrukeren.


  Grunnen til at disse produktene må oppvarmes er for å unngå risiko for bakterien Listeria monocytogenes. Dette er en bakterie som finnes i de fleste miljøer. For de aller fleste av oss er det ingen fare å få i oss denne bakterien, men disse bakteriene kan utgjøre en risiko for noen spesifikke grupper: gravide og alvorlig syke personer (f.eks personer som går på cellegift)


  Uansett mener vi at disse produktene vil være bedre å spise dersom de varmes, så vår anbefaling er å følge tilberedningsanvisningen.

 • Inneholder produktet hvitløk eller løk?

  Mattilsynet har definert hva som er relevante allergener i matvarer i "Forskrift for merking av næringsmidler" og Nortura deklarerer alle sine produkter i henhold til denne.


  I tillegg til å oppfylle forskriftskravet har vi også konsultert Norges Astma- og Allergiforbund om det er andre ingredienser som kan være viktige for allergikere, og vi har etter deres råd begynt å deklarere bruk av paprika, chili, cayenne, løk og hvitløk.


  Det vil alltid stå i innholdsdeklarasjonen dersom produktet inneholder paprika, chili, cayenne, løk og hvitløk.

 • Hva er røykaroma?

  Resultatet av røykaroma og røkt med bøkeflis er det samme. Dersom vi bruker bøkeflis, er vi avhengig av varme for å få flis til å brenne for å avgi røyk. Da benyttes denne røyken direkte på produktet. Røykaroma/flytende røyk er produsert på samme måte som røyk fra bøkeflis, men her tas røyken over i en vannfase der røyken løses opp i vann. Dette gjør at en del tjære og andre helsemessige uønskede komponenter fjernes.


  Denne flytende røyken tilføres da produktet, enten ved hjelp av dyser som lager små aerosoler (tilsvarende røyk) eller ved å dusje produktet med den flytende røkten. Dette gjør at ikke noe røyk går til spille. I følge forskrifter på dette må vi bruke betegnelsen røykaroma. Røykaroma er kondensert flytende røyk som er produsert fra bøkeflis, som er det vi bruker i våre produkter.

 • Hvordan bør jeg tine et fryst produkt?

  Vi anbefaler å tine kjøttet i kjøleskapet for å unngå at unødvendig kjøttsaft siver ut ved opptining. Du bør beregne ti timers tining pr. kg kjøtt i kjøleskap.

  Hvis du har dårlig tid anbefaler vi å legge kjøttet i en tett plastpose i kaldt vann, eventuelt bruke tiningsprogram i mikrobølgeovn. Rask opptining vil alltid redusere kvaliteten på kjøttet.

Klage

Har du fått et produkt du er misfornøyd med?
Fortell oss om det, så tar vi kontakt så fort vi kan.

Dersom din reklamasjon oppfyller kriteriene for utbetaling av penger ønsker vi primært å overføre disse direkte til din bankkonto. Bankkontonummer kan også sendes til oss per epost, eller per telefon: forbrukersenter@nortura.no / 955 18 300

Last opp bilde

Bildet som lastes opp kan maksimum være 20 MB. Gyldige formater: JPG og PNG.

Her finner du kodene: produksjons- og LOT-koder

Er obligatoriske felter

Noe på hjertet

Har du en tanke eller idé du ønsker å dele med oss? Et tips om hvordan vi kan bli bedre i arbeidet vi gjør? Vi hører svært gjerne fra deg!


Om deg:

For at vi skal kunne gi deg en rask tilbakemelding på henvendelsen, trenger vi å vite hvem du er og hvordan vi kan få tak i deg!

Er obligatoriske felter

Takk for din henvendelse

Vi vil ta kontakt så raskt vi kan.

Kontaktpersoner