Gå til innhold

VILTi pleasures - til hverdag og fest

Trenger du middagstips? Her finner du tre gode Viltioppskrifter

VILTi med rotgrønnsaker

Dette trenger du:

1 boks Vilti

Bakte rotfrukter

4 Gulrøtter

2 Gul løk

1 Persillerot

¼ Sellerirot

1 Pastinakk delt i 2

1 Hvitløk delt i 2

20 gram Solsikkeolje

30 gram Meierismør

1 ss Sherry- eller balsamicoeddik

1 ss Gressløk, finhakket

Salt og pepper

Mandelpotetpure

250 gram Mandelpoteter skrelt

150 gram Meierismør ternet

2,5 dl helmelk

salt og pepper

Fremgangsmåte

Bakt rotfrukt

  • Forvarm ovnen til 230ºc
  • Skrubb rotfruktene og del de i biter. Man trenger ikke skrelle grønsakene.
  • Vend rotfrukten med olje, salt og pepper i en ildfast form
  • Bakes til de er møre og fått en gylden farge, omtrent 25 minutter.
  • Når grønsakene er ferdig stekt, vend inn smør, eddik og hakket gressløk

Mandelpotetpuré

  • Kok potetene møre i vann. Ikke ha salt i vannet da
  • Hell av vannet og damp potetene tørre
  • Varm opp melk
  • Rør inn ternet smør med en visp.
  • Spe med melk til ønsket konsistens
  • Smakes til med salt og pepper

Varm VILTI etter pakkens anvisning og server med de bakte rotgrønnsakene og mandelpotetpuré


Gratinert VILTi

Dette trenger du:

1 boks VILTi

1 landbrød

50 gram revet riddeost

150 gram sopp, deles i biter

30 gram smør

2 sjalottløk, finhakkes

salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skjær av toppen på landbrødet og grav ut innholdet slik at du huler ut brødet
  • Brødet du har gravd ut, skjæres i biter til krutongene.
  • Hell en boks VILTi i det uthulte brødet og dekk med revet ridderost
  • Bak i ovnen ved 220 grader i omtrent 20 minutter.
  • Stek sjallottløk, sopp og krutonger i en panne med smør. Stek til soppen er gylden og krutongene er sprø utenpå
  • Topp det ferdigstekte fylte brødet med soppen og krutongene og server!

VILTi Sub

Dette trenger du:

1 boks Vilti

100 gram sjampinjong

100 gram Gilde Stjernebacon, i små biter

20 gram Spinat

30 gram smør

15 gram rødløk, finhakkes

6 gode pølsebrød

20 gram Alpeost, revet

Fremgangsmåte:

  • Varm opp VILTi i en kjele og varm pølsebrødene
  • Sprøstek bacon og stek soppen i panne med smør
  • Vend inn spinat og revet alpeost og smak til med salt og pepper
  • Legg VILTI i bunnen av brødene, toppes med sopp- og spinatblandingen, sprø bacon og rødløk