Gå til innhold

Nortura på Arendalsuka

Kan kjøtt produseres bærekraftig? 17. august inviterte Nortura til en hel dag om bærekraftig landbruk og matproduksjon på Arendalsuka.

Arendalsuka22

Flere hundre møtte opp i løpet av dagen til debatt om en rekke spennende temaer:

  • Hvordan truer internasjonale konflikter og klimaendringer norsk matproduksjon, er vi
  • selvforsynte nok?
  • Politikerdebatt: Hva kan vi forvente av den kommende dyrevelferdsmeldingen regjeringen har annonsert? Hva er egentlig bærekraftig dyrevelferd i Norge?
  • Metan-rap til besvær: Hva er de viktigste tiltakene i landbruket for å redusere metan utslipp fra drøvtyggere? Fokus på avl, fôr og fangst.
  • Ku eller kålrabi: Debatt med Gunhild Stordalen fra EAT om hva som er veien mot bærekraftig mat i Norge?
  • Disruptive løsninger fra landbruket, blant annet No Fence – verdens første digitale gjerdeteknologi og nye norske fôrråvarer fra Foods of Norway.

Se hele programmet for dagen her

Mjoskjott beite no025438 Foto Siw Sandberg Holter

Kan kjøtt produseres bærekraftig? Den 17. august arrangerer vi en dag med kjøtt og bærekraft i fokus.

Les mer...