Vi utnytter hele dyret for miljøets skyld
04. mars 2017
04. mars 2017
I vår produksjon benyttes absolutt alle deler av dyret, ingenting kastes. Det som ikke blir til menneskemat eller dyrefôr blir til det vi kaller plussprodukter, som for eksempel ull og skinn.
Alt videreforedles; vi gjør blant annet om avfall til energi, beinrester til protein og eggeskall til sårheling - og vi jobber hele tiden med å finne mer hensiktsmessige bruksområder. De fleste av våre plussprodukter blir laget av et av våre datterselskaper.
Norske ullvareprodusenter har førsterett på den norske ulla, og får som regel 20 til 30 prosent av den. Resten blir eksportert, hovedsakelig til England. Norsk ull er svanemerket som første i verden.
Louis Vuitton, Prada og Gucci foretrekker huder fra Nortura-kuer til luksusproduktene sine. Ingen piggrådgjerder, lite hudsykdommer og god konservering er årsaken.
På Nortura Hærland jobber vi med å utnytte kyllingben som menneskemat, istedenfor dyrefor.