graphic-element-nortura

Slik blir du kvitt restematen

02.01.19 - kl. 12:52

Mange har fortsatt ganske fulle kjøleskap etter nyttårsfeiringen. Vi i Nortura er opptatt av å ikke kaste mat, sjekk derfor hva du allerede har før du drar på butikken. Her er noen restemat-tips:

Gilde Birkebeinerpizza
  • Pinnekjøttrester fra nyttårsaften? Hvis kjøleskapet er mellom 2 og 4 0C kan pinnekjøttet brukes denne helgen, for eksempel til suppe, salat eller pinnekjøtt i lefse eller i vaffel.
  • Kalkunrester fra nyttårsaften? Bruk sansene; lukter og smaker kjøttet friskt, er det ok å bruke det. Kalkunrester smaker best i kalde retter, som i en salat eller sandwich.
  • Fortsatt ribberester igjen? Det beste er å fryse restene, for ribbe er ikke holdbar i kjøleskapet like lenge som pinnekjøtt. Hadde du ribbe til nyttårsfesten, gjelder det også her å bruke sansene. Av ribberester kan du lage tapasribbe, soyaglasert ribbe, kinesisk ribbe, ribbesmørbrød og mye mer.
  • Medisterkaker, julepølse og ferskt kjøttpålegg? Når pakkene er åpnet, har de ikke så lang holdbarhet. Men bruk sansene her også! Stek restene i god, varm panne. Unngå å bruke restene hvis det har dannet seg en slimet overflate.
  • Saus fra nyttårsfesten kan du gi et oppkok og bruke, eventuelt fryse ned i en tatt plastboks og merke med sauseslag og dato.
  • Annet tilbehør? Også her er sansene din beste hjelper. Se, lukt og smak! Mange kokte grønnsaker kan brukes i wok eller som del av pastasaus, i lasagne, omelett eller grateng.
  • Rester av spekepølse og fenalår? Spekemat har lang holdbarhet. Skjær i strimler og bruk på ostesmørbrød, i quesadilla, som omelettfyll eller på pizza.
  • Egg har lang holdbarhet, mye lenger enn påstemplet dato! På Prior-eggene våre sier vi nå: Best før, men ikke dårlig etter. Er du likevel i tvil på holdbarheten? Knekk ett og ett egg i en kopp, og bruk sansene.
  • Egg er super basis for mange typer restemat nå i januar. Tenk bare på pannekaker eller arme riddere med melk over dato og vafler med rester av fløte, rømme, cottage cheese, kesam eller yoghurt. Omelett med restefyll, grateng med rester av ost og juleskinke og masse annet godt. Bare fantasien begrenser alle reste-rettene du kan lage, så lenge du har egg!

Oppskrifter og tips til restemat finner du på www.gilde.no, www.prior.no og www.matprat.no