graphic-element-nortura

Oppdatering på dataangrepet

22.12.21 - kl. 17:31

Nortura ble utsatt for et dataangrep 21.desember. Det er derfor besluttet å stenge ned våre IT-systemer og fjerne internettilgangen på våre lokasjoner for å minimere mulig skade på systemer og operasjoner.

Eksperter fra Microsoft og Capgemini jobber nå sammen med oss for å kartlegge omfanget av angrepet, samt finne løsninger for videre drift, sier konserndirektør for bærekraft og kommunikasjon Kjell S. Rakkenes

Sikkerhetseksperter skanner og analyserer nå servere for å lokalisere virus og fjerne disse fra systemet. Målsettingen er å normalisere situasjonen så hurtig som mulig.

Sikring av data og stabilisering av systemene er hovedprioritet for arbeidet i denne fasen. Hendelsen er varslet til politiet, og vil bli anmeldt.

Driftsstatus

  • Slakting og skjæring av storfe, småfe og svin: Ingen normal henting av dyr hos bonde for slakt. Slakting og skjæring kraftig redusert, eller innstilt. Dyr som allerede er oppstallet på fjøsene ved fabrikkene vil bli slaktet som normalt.
  • Slakting og skjæring av kylling og kalkun: Henting av dyr som normalt og slakting og skjæring er tilnærmet normal.
  • Egg: Det er noen utfordringer på eggpakkeri.
  • Videreforedling: Pølse, pålegg og posteiproduksjon går tilnærmet som normalt.
  • Ekspedisjon: Utekspedering av varer er utfordrende, redusert aktivitet. Situasjonen påvirker ikke leveransen av julemat, det aller meste er ekspedert og sendt til kunde før dataangrepet.

Nortura vil publisere daglige briefinger kl. 11:00 inntil videre.

Ved pressehenvendelser kontakt pressevakt: 992 93 070 (ikke SMS).

Oppdatering fra 21.12.21