graphic-element-nortura

Oppdatering på dataangrep

30.12.21 - kl. 10:58

Nortura ble utsatt for et dataangrep 21.desember. Det ble derfor besluttet å stenge ned våre IT-systemer og fjerne internettilgangen på våre lokasjoner for å minimere mulig skade på systemer og operasjoner. Resultatet er at aktiviteten ved flere av våre fabrikker og ekspedisjoner er redusert inntil videre.

-Testingen av de midlertidige ordresystemene har vært fremgangsrik. I går ble det gjennomført tilnærmet ordinær produksjon med unntak av slakting og skjæring av rødt kjøtt. Vi går nå inn i en ordinær rolig periode på fabrikkene, men arbeidet med gjenoppretting og forberedelser til første uke i januar fortsetter. Prioriteten fremover vil være å få på plass løsninger for slakting og skjæring av rødt kjøtt, sier konserndirektør for bærekraft og kommunikasjon, Kjell S. Rakkenes

-Vårt mål er å etablere gode midlertidige løsninger som sikrer både forsyning av produkter og mottak av dyr, men det må påregnes uregelmessigheter i produksjonen en periode fremover. Kalkunen er ute i butikkene og klar til nyttårsmiddagen, sier Rakkenes.

Driftsstatus

  • Slakting og skjæring av storfe, småfe og svin: Ingen normal henting av dyr hos bonde for slakt. Slakting og skjæring kraftig redusert, eller innstilt. Framdrift i arbeidet med å etablere midlertidige løsninger for henting av dyr, slakting og skjæring med mål om oppstart fra 3. januar.
  • Slakting og skjæring av kylling og kalkun: Henting av dyr gjennomføres tilnærmet normalt. Slakting og skjæring går som planlagt. Framdrift av midlertidige løsninger for ordre og ekspedisjon.
  • Egg: Mottak av egg og pakkeri fungerer med manuelle løsninger.
  • Videreforedling: Pølse-, pålegg- og posteiproduksjon går tilnærmet som normalt.
  • Ekspedisjon: Utekspedering av varer er utfordrende, men etablert midlertidige løsninger for ekspedisjon av lagerført- og produserte varer mot dagligvare og prioriterte kunder i offentlig sektor. Utfordringer med varer i ekstern transitt. Godt samarbeid med kunder og samarbeidspartnere.
  • Ekstern epost: Nortura kan for øyeblikket ikke motta ekstern epost. Nortura anbefaler at forbrukere henvender seg til Gilde, Prior eller Nortura på Facebook Messenger.

Nortura vil publisere daglige briefinger kl. 11:00 inntil videre.

Trykk her for å laste ned pressebilde av Kjell S. Rakkenes (1)

Trykk her for å laste ned pressebilde av Kjell S. Rakkenes (2)

Ved pressehenvendelser kontakt pressevakt: 992 93 070 (ikke SMS).