graphic-element-nortura

Oppdatering på dataangrep

24.12.21 - kl. 11:00

Nortura ble utsatt for et dataangrep 21.desember. Det er derfor besluttet å stenge ned våre IT-systemer og fjerne internettilgangen på våre lokasjoner for å minimere mulig skade på systemer og operasjoner.

Prioriteringen er å kontrollere sikkerhetshendelsen og produksjonsstøtte. Selv om Nortura er offline, arbeides det med å skape mest mulig funksjonalitet i denne situasjonen.

- Eksperter fra Trend Micro, Microsoft og Matiq/Capgemini jobber på spreng midt i julehøytidene for å normalisere situasjonen så fort som mulig. Det jobbes bra og vi gjør fremskritt i arbeidet. I tillegg til å kontrollere sikkerhetshendelsen, jobbers det også med å få flest mulig funksjoner i gang offline, sier konserndirektør for bærekraft og kommunikasjon, Kjell S. Rakkenes.

Sikkerhetseksperter skanner og analyserer nå servere for å lokalisere virus og fjerne disse fra systemet. Målsettingen er å normalisere situasjonen så hurtig som mulig.

Hendelsen er varslet til politiet, og vil bli anmeldt.

Driftsstatus

  • Slakting og skjæring av storfe, småfe og svin: Ingen normal henting av dyr hos bonde for slakt. Slakting og skjæring kraftig redusert, eller innstilt. Dyr som allerede er oppstallet på fjøsene ved fabrikkene har blitt slaktet som normalt.
  • Slakting og skjæring av kylling og kalkun: Henting av dyr som normalt og slakting og skjæring er tilnærmet normal.
  • Egg: Det er utfordringer på eggpakkeri.
  • Videreforedling: Pølse, pålegg og posteiproduksjon går tilnærmet som normalt
  • Ekspedisjon: Utekspedering av varer er utfordrende, redusert aktivitet. Situasjonen påvirker ikke leveransen av julemat, det aller meste er ekspedert og sendt til kunde før data angrepet.

Nortura vil publisere daglige briefinger kl. 11:00 inntil videre.

Ved pressehenvendelser kontakt pressevakt: 992 93 070 (ikke SMS).

Trykk her for å laste ned pressebilde av Kjell S. Rakkenes (1)

Trykk her for å laste ned pressebilde av Kjell S. Rakkenes (2)


Vi i Nortura ønsker deg en god jul!