graphic-element-nortura

Nortura lanserer vegetar-alternativer til egne kjøttprodukter

27.02.17 - kl. 10:53

Nyheten MEATish er Nortura sitt første steg inn i vegetarmarkedet. Produktserien er utviklet i samarbeid med og for Rema 1000, og er et av flere vegetarprosjekter Nortura nå jobber med.

Hverdagslam Kjottdeig taco

– Som landets største kjøttprodusent, er vi glade for å supplere vårt sortiment med vegetariske alternativer. Man kan kanskje stusse litt over at en kjøttprodusent gjør dette, men de fleste av oss har middager uten kjøtt innimellom, og da ønsker vi å ha et godt norskprodusert vegetaralternativ. I Nortura har vi utstyret, kapasiteten og kompetansen til å produsere gode vegetarprodukter tilpasset norske ganer, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg.

Den første produktserien, MEATish, vil være Rema 1000 sin egen merkevare. Produktene MEATish Boller, MEATish Nuggets, MEATish Biter og MEATish Burger lanseres i Rema-butikker på Østlandet i slutten av februar, og MEATish Deig lanseres i Rema-butikker over hele landet i begynnelsen av mars.

– Dette er gode produkter med smak og konsistens som likner våre tilsvarende produkter av kjøtt. Vi har lagt mye arbeid i produktutvikling for å få til dette, og håper at forbruker vil like resultatet like godt som vi gjør, sier Kolberg.

FAKTA
MEATish-produktene er laget av GMO-fri soya dyrket i Nord-Amerika. I tillegg inneholder alle produktene norske egg. Avhengig av hvilke produkter man sammenligner med kan MEATish-produktene ha tilsvarende eller høyere proteininnhold og mindre mettet fett enn kjøtt-alternativene.

– Grunnen til at Nortura har valgt å bruke soya som hovedingrediens er fordi soya gir mest lignende struktur, konsistens og næringsinnhold som kjøtt. Per i dag finnes det dessverre ikke et egnet norsk erstatningsprotein for kjøtt. Imidlertid skjer det mye forskning på området, og Nortura ønsker på sikt å ta i bruk norske råvarer når det er mulig, konstaterer Kolberg.