graphic-element-nortura
97169d46 5153 41ae b4e9 fedd9119ce73

Nortura i rute med påskematen

Nortura i rute med påskematen

31.03.20 - kl. 12:36

Det er hektiske dager på Norturas fabrikker og eggpakkerier.

Årets påske blir annerledes for de fleste av oss, men selv om mulighetene for reise og aktiviteter er begrenset, har vi fortsatt mattradisjonene. På Nortura sine anlegg jobbes det for fullt med å sikre matforsyningen i disse spesielle tider – også påskematen!

«Nok egg til påske?»

Hvert år, og kanskje spesielt i år, får vi spørsmål om det blir nok egg til påske. Salget av egg har økt det siste året, de siste ukene har folk handlet ekstra mye og i tillegg vet vi at eggforbruket vanligvis dobles i påskeuken. Direktør for Nortura Egg, Bjørn Tore Hansen, forteller at det er ingen grunn til å hamstre.

- På våre eggpakkerier er det full aktivitet og vi henter inn ekstra egg fra produsentene våre for å ha en buffer. Selv om det har vært noe mindre egg i butikkene den siste tiden, er vi rute med påskeleveringene og skal levere det samme volumet vi vanligvis gjør til påskeuken, sier han.

Selvsagt påvirkes også arbeidshverdagen i Nortura av korona og på eggpakkeriene er det innført en toskiftsløsning som et av flere smittevernstiltak.

- Det innebærer at vi er færre medarbeidere på jobb om gangen, men utvider dagene slik at vi har et ekstra skift som jobber frem til ti/elleve på kvelden. Vi har samtidig forsterket våre allerede strenge hygienerutiner og renhold, sier han.

Mer tid på kjøkkenet

Også de andre typiske påskevarene er i rute. I tillegg til ca. 25 millioner egg, spiser nordmenn ca. 2 millioner pakker bacon og ca. 16 millioner grillpølser i påskeuken. Når det kommer til påskens festmat, lammelår og lammestek, kjøper vi ca. 1500 tonn i påsken og ukene før.

- Det er selvfølgelig mulig at kjøpemønsteret endrer seg i år. Med færre skiturer og mer tid til å lage mat, blir kanskje noen av grillpølsene byttet ut med flere lammemåltider, sier innsiktssjef i Nortura, Knut Jacobsen.

Hvordan påskesalget vil preges gjenstår å se, men Gilde og Prior vil uansett tilby produkter for enhver smak.

Kontaktperson

Marthine Haugen Petersen

Marthine Haugen Petersen

Kommunikasjonsrådgiver

Epost: marthine.petersen@nortura.no

Telefon: 90503021