graphic-element-nortura

Leder av Ny Mulighet AS på Otta ansatt

14.04.20 - kl. 12:36

Svein Leirflaten blir daglig leder av Ny Mulighet AS på Otta.

Leirflaten er i dag fabrikksjef ved Nortura Otta, som legges ned innen 1. august. Ny Mulighet AS ble etablert for å starte med produksjon av frossent fór til kjæledyr samt foredling av nye produkter til dagligvare. Produksjonen skal foregå i lokalene til Nortura på Otta og Nortura er majoritetseier. I tillegg gis det plass til lokale aktører som ønsker å drive produksjon og salg av lokalmat.

- Jeg er utrolig glad for å fortsatt få være med å skape verdier for lokalsamfunnet på Otta og for den norske bonden, selv om slakteriet legges ned, sier Svein Leirflaten. – Jeg legger ikke skjul på at det har vært en tøff sak at mange mister jobben sin i et lite lokalsamfunn. Men da synes jeg det er veldig meningsfylt å få være med å skape noe nytt her på Otta, sier han.

Leirflaten starter i den nye stillingen 1. mai og vil fremover prioritere arbeidet med å rekruttere nøkkelpersoner til virksomheten som skal bidra til å gjøre lokalene klare for drift fra høsten av. Stillingene blir lyst ut både internt og eksternt. Styreleder for Ny Mulighet AS, Jon Kasland, setter stor pris på å ha Leirflaten på plass:

- Vi er glade for å få en meget erfaren og kompetent leder av virksomheten så raskt på plass. Det blir viktig for å rekruttere nøkkelpersoner fremover og rigge anlegget for drift, sier Kasland.

John Brede Randen går inn som leder for Nortura Otta i omstillingsperioden frem til august. Han er i dag nestleder ved fabrikken. Prosessen med å finne løsninger for den enkelte medarbeider er i full gang, i tråd med Norturas omstillingsavtale.

Kontaktperson

Ellen Flø Skagen

Ellen Flø Skagen

Konserndirektør - Kommunikasjon, innovasjon og samfunn