graphic-element-nortura

Kjøtt og egg – for helse og matglede

04.03.20 - kl. 11:07

I Nortura tar vi folkehelsa på alvor. Vi gjør vårt beste for å lage produkter som gir nordmenn en sunn hverdag. I spørsmål omkring kosthold og helse samarbeider vi tett med helsemyndighetene.

Prior Egg Packshot Nytt Design no024327

Egg og kjøtt – for helse og matglede

Kjøtt og kjøttprodukter bidrar stort med viktige næringsstoffer i forhold til kaloriene vi får: 11% av kostens kaloriinnhold (energiinnhold) kommer fra kjøtt og kjøttprodukter. Samtidig får vi for eksempel 29% av proteinet, 25% av vitamin B1, 21% av vitamin A, 21% av jernet, og 16% av vitamin B2.

I gjennomsnitt forbruker hver nordmann 76 kilo kjøtt i året, inklusive kjøttprodukter, blod og innmat (kilde: Utvikling i norsk kosthold). Det tilsvarer rundt 210 gram per person hver dag. Men dette er såkalte engros-tall, det vil si at det er inklusive bein og andre uspiselige deler, svinn ved matlaging og alt som blir kastet.

Egg har lang holdbarhet

Egg inneholder de aller fleste næringsstoffene kroppen trenger. Egg gir protein av beste kvalitet for kroppen, D-vitamin, som vi ikke finner i så mange matvarer, og jern, som særlig kvinner trenger mer av. Egg gir hele 22 % av kostholdets D-vitamin og 7% av jernet.

Norske egg er verdens tryggeste, og inneholder ikke salmonella. Forskning viser at eggene er holdbare i flere måneder etter at datoen har gått ut. Så ikke kast fullgode, norske egg!