Verdens matressurser og dyrkingsareal er begrenset. Det er en av grunnene til at et samlet norsk storting vil øke matproduksjonen i Norge. I den grad vi skal ha en kjøttproduksjon er Norge et klimasmart land å produsere i, ettersom vi har beiteressurser som egner seg perfekt for beitedyr som småfe og storfe.
Samtidig vet vi i Nortura at både dyra, fabrikkene våre og maten vi spiser har betydning for miljøet. Å ikke kaste mat er viktig. Det samme er emballasjen vi bruker, vårt energi- og vannforbruk og vårt fokus på en mer klimanøytral transport. Vi må unngå å produsere mer enn både kroppen og kloden har godt av. Vår ambisjon er at alle ressurser blir brukt optimalt og at ingenting går til spille.
Vi skal klare å redusere klimaavtrykket så mye som vi er forpliktet til, samtidig som vi tar vare på norsk verdiskaping, vårt kulturlandskap og den trygge norske maten og gode dyrehelsa som er så unik i verden. For å bidra til at verden når FNs bærekraftsmål, har vi i Nortura blant annet besluttet å redusere klimautslippene fra fabrikk med 80 prosent, matsvinn med 60 prosent, halvere transportutslippene og gjøre 70 prosent av all emballasje miljøvennlig innen 2030.
Ingen kjenner bedre enn bøndene hvor skoen trykker når det gjelder klima. Derfor er norske bønder en del av klimaløsningen – det handler om levebrødet deres.
Hovedsaker
Alle artikler om temaet

Nortura i front for et mer bærekraftig storfekjøtt
13.10.21

Lokale krefter bak Gilde turmat
06.07.21

Slik skal syv gårdsbruk langs Mjøsa bli mest mulig bærekraftige
26.05.21

Slik jobber vi med plast og emballasje i Nortura
16.04.21

Vi har tatt Plastløftet
16.04.21

Nortura blir medlem av Biogass Norge
04.12.20

Restavfall fra Nortura skal bli biokull
03.12.20

Nortura og Prior vil gi kyllingen fôr av norske råvarer
17.11.20

Kan norsk tang og tare erstatte soya i kraftfôr?
30.10.20

Lanserer landbrukets klimakalkulator
15.10.20

Veien til klimakutt og mer klimavennlig norsk matproduksjon
15.10.20

Vi skal være Norges mest bærekraftige matprodusent
14.02.20

Priors eggekartong kåret til månedens mest innovative
30.01.20

Nye tiltak for å redusere overskuddet av sau og lam
08.11.19

Skal vi spise lam, må vi også spise sau
30.10.19

8 grunner til å velge norsk lam og sau
07.05.19

Nortura ble mer bærekraftig i 2018
25.03.19

Vi skal nå klimamålene - med verdens friskeste dyr og laveste klimaavtrykk
21.01.19

Slik blir du kvitt restematen
02.01.19

10 gode grunner til å velge norsk storfe
02.11.18

Se etter miljømerket neste gang du handler!
11.09.18

Gilde klatrer på bærekraft-indeks
11.09.18

Kan vi redde kloden og samtidig spise kjøtt?
06.09.18

Suksess med Too Good To Go
02.05.18

Mer miljøvennlige middagsfavoritter
12.04.18

Nortura lanserer sin samfunnsrapport
14.03.18

Norilia-ull på catwalken
02.02.18

Nortura endrer datomerkingen på Prior egg
18.12.17

Innovasjonspris til «Stykkevis & Delt»
07.12.17

Matsvinn er uakseptabelt, mener Nortura
26.09.17

Nytt samarbeid gir mer høns til folket
28.08.17

Ta en matpakke-prat
28.08.17

Vil gjøre kumage til menneskemat
25.08.17

Vi utnytter hele dyret for miljøets skyld
04.03.17

Nortura lanserer vegetar-alternativer til egne kjøttprodukter
27.02.17

Ny metode øker holdbarheten på kjøtt og gir mindre matsvinn
27.02.17
Visste du at?
Norsk storfe har lavere klimagassutslipp enn resten av verden. Faktisk ikke stort mer enn en tredel. Det skyldes den unike helsa til norske dyr, og at de aller fleste produserer både melk og kjøtt. Den norske kombikua er nokså alene i verden om akkurat det. Kilde: Veterinærinstituttet