graphic-element-nortura

Klima

Vi skal nå klimamålene.

Verdens matressurser og dyrkingsareal er begrenset. Det er en av grunnene til at et samlet norsk storting vil øke matproduksjonen i Norge. I den grad vi skal ha en kjøttproduksjon er Norge et klimasmart land å produsere i, ettersom vi har beiteressurser som egner seg perfekt for beitedyr som småfe og storfe.

Samtidig vet vi i Nortura at både dyra, fabrikkene våre og maten vi spiser har betydning for miljøet. Å ikke kaste mat er viktig. Det samme er emballasjen vi bruker, vårt energi- og vannforbruk og vårt fokus på en mer klimanøytral transport. Vi må unngå å produsere mer enn både kroppen og kloden har godt av. Vår ambisjon er at alle ressurser blir brukt optimalt og at ingenting går til spille.

Vi skal klare å redusere klimaavtrykket så mye som vi er forpliktet til, samtidig som vi tar vare på norsk verdiskaping, vårt kulturlandskap og den trygge norske maten og gode dyrehelsa som er så unik i verden. For å bidra til at verden når FNs bærekraftsmål, har vi i Nortura blant annet besluttet å redusere klimautslippene fra fabrikk med 80 prosent, matsvinn med 60 prosent, halvere transportutslippene og gjøre 70 prosent av all emballasje miljøvennlig innen 2030.

Ingen kjenner bedre enn bøndene hvor skoen trykker når det gjelder klima. Derfor er norske bønder en del av klimaløsningen – det handler om levebrødet deres.

Alle artikler om temaet

Liveche gården

Nortura blir medlem av Biogass Norge

04.12.20

Biokull

Restavfall fra Nortura skal bli biokull

03.12.20

Kyllinger hos Aarsland kyllingprodusent no025260 1024

Nortura og Prior vil gi kyllingen fôr av norske råvarer

17.11.20

Prior hos kalkunbonde Per Anders Buer i Skjeberg no018154 Foto Øivind Haug 3e475e23eef2fecf41739b5a77d0954b

Kan norsk tang og tare erstatte soya i kraftfôr?

30.10.20

Klimakalkulator

Lanserer landbrukets klimakalkulator

15.10.20

Mjoskjott2

Veien til klimakutt og mer klimavennlig norsk matproduksjon

15.10.20

En person holder et egg i hendene Foto Øivind Haug

Vi skal være Norges mest bærekraftige matprodusent

14.02.20

Prior frokostegg

Priors eggekartong kåret til månedens mest innovative

30.01.20

Lammestek med fetaost

Nye tiltak for å redusere overskuddet av sau og lam

08.11.19

Sau på beite

Skal vi spise lam, må vi også spise sau

30.10.19

Sau på beite

8 grunner til å velge norsk lam og sau

07.05.19

Nortura samfunnsrapport 2018 forside

Nortura ble mer bærekraftig i 2018

25.03.19

Storfe beite kvinner Nortura dress

Vi skal nå klimamålene - med verdens friskeste dyr og laveste klimaavtrykk

21.01.19

Gilde Birkebeinerpizza

Slik blir du kvitt restematen

02.01.19

Slakter med stykker av storfekjøtt

10 gode grunner til å velge norsk storfe

02.11.18

Bioplast samlebilde mijøvennlige middagsfavoritter

Se etter miljømerket neste gang du handler!

11.09.18

Annonse hyllest til gress-eterne

Gilde klatrer på bærekraft-indeks

11.09.18

Storfe beite bonde

Kan vi redde kloden og samtidig spise kjøtt?

06.09.18

Too good to go

Suksess med Too Good To Go

02.05.18

Karbonader egg

Mer miljøvennlige middagsfavoritter

12.04.18

Samfunnsrapport2017

Nortura lanserer sin samfunnsrapport

14.03.18

Esp visning oslo runway

Norilia-ull på catwalken

02.02.18

Egg datomerking

Nortura endrer datomerkingen på Prior egg

18.12.17

Nortura proff innovasjon

Innovasjonspris til «Stykkevis & Delt»

07.12.17

Signering bransjeavtale

Matsvinn er uakseptabelt, mener Nortura

26.09.17

Matpakke kokt skinke

Ta en matpakke-prat

28.08.17

Prior honsefrikasse

Nytt samarbeid gir mer høns til folket

28.08.17

Nortura Malviks slakteannlegg Sveberg

Vil gjøre kumage til menneskemat

25.08.17

Ull fabrikkmedarbeider

Vi utnytter hele dyret for miljøets skyld

04.03.17

Hverdagslam Kjottdeig taco

Nortura lanserer vegetar-alternativer til egne kjøttprodukter

27.02.17

Innovasjonspris2016

Ny metode øker holdbarheten på kjøtt og gir mindre matsvinn

27.02.17

Visste du at?

Norsk storfe har lavere klimagassutslipp enn resten av verden. Faktisk ikke stort mer enn en tredel. Det skyldes den unike helsa til norske dyr, og at de aller fleste produserer både melk og kjøtt. Den norske kombikua er nokså alene i verden om akkurat det. Kilde: Veterinærinstituttet