God helse gir seg ikke selv. Vi trenger balanse i livet, og maten vi spiser er en viktig del av denne balansen. Hver og en av oss må ta ansvar for å gjøre de rette valgene. Derfor oppfordrer vi alle til å følge myndighetenes kostholdsråd. Nortura sitt ansvar er å bidra til å gjøre det lettere for deg.
Vi har signert en intensjonsavtale med Helsedepartementet, der vi har forpliktet oss til å bidra til at innholdet av mettet fett og salt i det norske kostholdet går ned til anbefalt nivå. Innen 2025 har vi blant annet satt mål om å redusere fett fra dyr med fem prosent, samt fjerne hele 600 tonn mettet fett fra våre produkter. Et annet mål i intensjonsavtalen er å få saltinntaket ned fra 10 gram om dagen i 2010 til 8 gram om dagen i 2021. Vi gjør vårt beste for å lage produkter som gir nordmenn en sunnere hverdag, og i dag er Nortura i norgeseliten når det gjelder antall produkter med nøkkelhullmerket.
Mattrygghet er noe mange tar forgitt, men for oss i Nortura er det noe av det viktigste vi jobber med. Norsk mat er verdens tryggeste, og slik vil vi fortsette å ha det. Derfor arbeider vi kontinuerlig for å sikre trygg mat i alle ledd - fra båsen på gården, via slakteriet til spisebordet ditt.
Vi samarbeider tett med bøndene om å sikre god hygiene på gården for å hindre smitte og sykdom. Vi overvåker og forbedrer rutinene på slakteriene våre for å hindre at bakterier overføres til kjøttet. Og vi følger nøye med på endringer i bakteriesituasjonen blant mennesker og dyr, og bruker store ressurser på mikrobiologisk forskning, for å få mest mulig kunnskap om bakterier og smitteveier.
Hovedsaker
Alle artikler om temaet

Hvit jul med Prior
09.12.20

Gilde lanserer frysetørket turmat
04.12.20

Vi tar folkehelsen på alvor
04.03.20

Mattrygghet på gården
04.03.20

Kjøtt og egg – for helse og matglede
04.03.20

Bakterier og sykdom
04.03.20

Se etter nøkkelhullmerket!
04.03.20

Mattrygghet på kjøkkenet
04.03.20

Nyheter fra Gilde og Prior
17.02.20

Vi skal være Norges mest bærekraftige matprodusent
14.02.20

Nordmenn spiser stadig mer kylling
23.01.20

7 gode grunner til å velge norsk svin
09.12.19

Bønder og psykisk helse - nominert til helsepris!
14.11.19

Er du en zombie eller en litt sliten vampyr året rundt?
31.10.19

8 grunner til å velge norsk lam og sau
07.05.19

Mindre salt og fett i hverdagen
29.03.19

Åtte fordeler med hvitt kjøtt
25.01.19

Sammen for sunnere barn
09.05.18

Mattilsynet snur – godtar «kalkunbacon»
08.05.18

Økt forbruk av hvitt kjøtt
21.11.17

Mindre antibiotika, aller minst i Norge
31.10.17

Prior 40 år - jubilant med lys fremtid
11.10.17

God frokost-dagen
20.08.17

Trygge norske egg
14.08.17

Størst på Nøkkelhull
05.01.17

Undertegnet avtale med helseministeren
07.12.16

Gilde blir DNTs turpartner
22.11.16

Nå er alle Nortura-kyllinger narasinfrie – et halvt år før skjema
08.06.16

Nortura inngår saltpartnerskap med myndighetene
05.10.15
Visste du at?
Norge er et av få land i verden hvor vi helt trygt kan spise rå egg? Det kan vi takke friske dyr og strenge rutiner for. Mange land har store utfordringer med salmonella-bakterier og må derfor varmebehandle eggene sine.