Hopp til innhold

–Blant de beste i verden på hvitt kjøtt

–Blant de beste i verden på hvitt kjøtt

Espen Sørlie vil gjerne vise fram til alle at Norge er best i verden på hvitt kjøtt. For det mener han virkelig. Han leder en solid bedrift i Våler i Solør hvor det klekkes både egg og gode ideer.

Det klekkes i stort monn

Til tross for at det er smått det de jobber med i Våler, er anlegget stort. Etter en omfattende utbygging er målet for 2015 å øke produksjon av klekkede kyllinger fra 33 til 50 millioner per år.
–Vi henter rugeegg ute hos produsentene og passer godt på dem under de 21 dagene rugingen varer, forklarer Espen. Dyrevelferd er viktig. Etter klekking blir kyllingene sortert, pakket omhyggelig og sendt videre. Tallet på kyllinger varierer fra 50 000 -200 000 per uke, mens antallet ansatte er mer stabilt og utgjør 37.

Alltid på hugget

–De 37 medarbeiderne utgjør en fantastisk gjeng med usedvanlig høy pliktfølelse for jobben sin. Man går ikke hjem før kyllingene er levert, sånn er det bare, sier Espen stolt. Akkurat som han er stolt over å ha kollegaer som alltid er på hugget etter å lære mer, og som kommer med ideer for å gjøre arbeidsprosesser enda bedre.
–Noe av det beste med jobben ellers, er å få være med på å skape liv både først og sist i verdikjeden. Det setter jeg stor pris på, sier han.
Og når Espen ikke er opptatt med egg, kyllinger og ansatte, tenker han sikkert videre på hvordan han skal vise fram at Norge faktisk er blant de beste i verden – på hvitt kjøtt!