Hopp til innhold

En suksesshistorie

En suksesshistorie

Norges største storfeslakteri og råvarefabrikk, Nortura Malvik, ble satt i drift 2010. Noen år tidligere skapte det stor bekymring at flere mindre fabrikker ble lagt ned for å bygge én stor. Det har imidlertid vist seg å bli en suksesshistorie.

Høyteknologi

Tidligere fabrikksjef Sondre Halseth forteller om en flott fabrikk som rommer mye ny teknologi. –Her kommer folk fra hele verden for å lære og se hvordan ting gjøres, og ofte får vi nyttige tips tilbake, sier han. Bønder og produsenter er rett som det er på besøk og gjennomfører samlinger her. Vi har også en gruppe ansatte som har kontakt med skoler med næringsmiddelutdanning, kokkeskole osv. Fabrikken har 3-6 lærlinger pr år, og nesten 100% av dem får fast ansettelse. Nortura Malvik har blitt en betydelig bedrift i kommunen, sier Sondre.

Taco til folket

Sammen med Nortura Egersund er Malvik den største produsenten av kjøttdeig i landet. Ti millioner enheter kjøttdeig finner veien herfra og ut til det norske folk. Særlig etter jul merker de at etterspørselen øker. –Folk lei stek og ribbe og vil ha tacokjøtt i stedet, ler Sondre. Da kan det gå i både to og tre skift på fabrikken som vanligvis kjører ett. Da er det kjekt med flinke og engasjerte medarbeidere som ønsker at deres fabrikk skal være best, avslutter fabrikksjefen.