Hopp til innhold

Nortura til alle tider

Nortura til alle tider

Når tidligere fabrikksjef Atle Leidland hos Nortura i Egersund blir spurt om hvordan han tror befolkningen rundt dem tenker om bedriften, sier han at de trolig ser på Nortura som en naturlig del av Egersund, noe som alltid har vært der.

Tradisjonsrik bedrift

Byen har hatt slakteri i over hundre år, og dagens anlegg har eksistert de siste 34 årene. –Det er en av de største arbeidsplassene i området, og medarbeiderne på anlegget speiler også befolkningen, hevder han. – Vi får stadig besøk av aktive produsenter som er opptatt av at dyra de leverer får god behandling. Det er bra at bønder og produsenter er interesserte og ønsker å holde seg oppdatert, sier Atle.

Egersund - en juleby

På Nortura Egersund foregår stort sett jobbingen innenfor anleggets fire vegger. To helger rett før jul står imidlertid flere av de ansatte ute og griller pølser til innbyggerne i byen som har sin egen juleby. –Da er det underholdning, boder, kjøp og salg. Og selv om grillpølser kanskje forbindes mest med sol og sommer, bidrar de også til god julestemning i Egersund – det er helt sikkert, sier Atle.