Hopp til innhold

God dyrevelferd er viktig – både i fjøset og hos oss

God dyrevelferd er viktig – både i fjøset og hos oss

For ullklassifisøren som har vokst opp på gård, er det viktig at dyra har det bra - både i fjøset, under transporten og på slakteriet. Barndomsgården var en del av Samvirke Nortura, så det er litt som familie rett og slett, synes Merete.

Alt er ikke samme ulla

Merete Vorkinn har en jobb som for folk flest kanskje er noe utenom det vanlige – hun jobber som ullklassifisør. Det betyr at for henne er slettes ikke alt samme ulla; her sorteres det i lang og kort ull, grov og fin fiber, spenst og farge og mye mer, før det sendes videre for bearbeiding, salg og eksport.

Reodor Felgen

Nortura Bjerka er en moderne arbeidsplass med ny fabrikk fra 2008. Innvendig kan det til forveksling se litt ut som en oppfinnelse av Reodor Felgen; mange nye maskiner og moderne teknologi.
–Ny fabrikk har krevd en del innkjøring, kursing og omlegging av arbeidsprosesser, og vi har vært involvert hele veien, forteller Merete. –Nortura Bjerka er et sammensatt slakteri med mange avdelinger som skal fungere sammen. Da er det viktig med gode ledere og mellomledere og åpen og tydelig kommunikasjon alle veier, sier hun.

En spade er en spade

Merete er stolt over arbeidsplassen sin av flere grunner. –Det er trygge arbeidsforhold, og man får hjelp og støtte når man trenger det, både av kollegaer og ledere, forteller hun. Hun trives også godt med å jobbe i et mannsdominert miljø. –Her kaller man en spade for en spade, med lite utenomsnakk. Det gjør det lettvint å være på jobb, sier Merete.