Hopp til innhold

Trippel A på etisk regnskap

Trippel A på etisk regnskap

Etisk regnskap er en frivillig revisjon som gjennomføres av Animalia. Tre ganger A, som er beste karakter, er et tydelig tegn på at Nortura Bjerka har høyt fokus på dyrevelferd.

Stor innsats på liten plass

Fabrikksjef Roger Nyland leder en relativt nystartet bedrift på den lille plassen Bjerka

–Her jobber noen av landets beste slaktere med slakting og skjæring av både gris, storfe og småfe, og arbeidsinnsatsen som legges ned er stor. Denne lille plassen i den lille kommunen Hemnes leverer kvalitetsprodukter videre til hele landet, forteller fabrikksjefen med stolthet i stemmen.

Ifølge Nyland er det effektive operatører, dyktige medarbeidere med høy arbeidsmoral og god organisering i et trivelig arbeidsmiljø, som bidrar til dette. – Vi jobber offensivt for å øke verdiskapningen og for å sørge for at Nortura Bjerka er en trygg arbeidsplass, sier Roger.

Satser på unge

De har et godt samarbeid med opplæringskontor og skoler, og har lærlinger på både teknisk, slakting og skjæring. I tillegg er de nå også godkjent lærebedrift på laboratoriesiden.

Men Nyland og medarbeiderne hans satser på yngre folk enn lærlinger også. De deltar gjerne på grilldager og sponser skoler og barnehager i nærmiljøet.

–Også er det så flott natur her, sier Roger, og nøler ikke med å anbefale Bjerka som en fin plass å etablere seg på, selv om den altså fortsatt er liten.