Hopp til innhold

Nortura blant Norges mest innovative

Nortura blant Norges mest innovative

Kåret til den 13. mest innovative virksomheten av Innovasjonsmagasinet.

Nok en gang er Nortura med på Innovasjonsmagasinets liste over de 25 mest innovative virksomhetene i Norge. Norwegian topper listen, tett fulgt av bedrifter som Jotun, Kongsberg Gruppen, DNB og Posten. Nortura havner i år på 13. plass. 

- Vi er veldig fornøyd og stolt over å ha kommet på listen i år også, det er en stor motivasjonsfaktor at arbeidet som legges ned blir lagt merke til. Vi vil være en synlig aktør i nyskapingen som skjer. Nortura sin visjon på innovasjon er at vi gjennom vår innovasjonskraft skal være blant de mest innovative aktørene innenfor matindustrien - og der føler vi at vi er på vei, sier Gurill Narum Mediaa, direktør for Innovasjon i Nortura.

«Matvareprodusenten som eies av 19 000 bønder befester posisjonen som innovativt fyrtårn med stor villighet til å tenke nytt. Arne Kristian Kolberg og hans team jobber bevisst og grundig for å bli en sirkulærøkonomi-vinner, og de er på god vei. Hvem sier at ikke norske bønder er innovative og teknologisk oppdaterte?», heter det i juryens beskrivelse.

-Vi jobber med det siste innen innovasjonsmetodikker/prosesser, og er generelt opptatt av å være utadrettet og samarbeide med andre aktører i innovasjonsprosjekter, og det tror jeg blir lagt merke til, sier Mediaa.

Her er noen eksempler på innovasjonsprosjekter Nortura har realisert de siste årene:

  • Samarbeidet med legemiddelselskapet Biovotec, der eggehinnemembranen fra våre egg utvikles til sårhelende plaster.
  • Samarbeidsprosjekt med Felleskjøpet; den nye fabrikken Bioco, der restråstoff fra kyllingproduksjon skal bli til proteinrike produkter.
  • En ny pakketeknologi som forlenger holdbarhet på kjøtt.
  • Innført programmet «Det Grønne Skiftet» for en mer bærekraftig verdiskaping.
  • Lansert kjøttfrie produkter.
  • Lansert Min Kiosk – en app som gjør det enkelt å bestille det man trenger til arrangementer for lag og foreninger.

Innovasjonsmagasinet utgis av Inspirator AS og med over 25 000 lesere er magasinet Norges ledende innovasjonsmagasin.

Det er en jury ledet av InnoMag's redaktør som har stått bak utvelgelsen av kandidater. Med i juryen i år var Gunn Ovesen, Svein Aaser, Tor W. Andreassen, Jon Trygve Hegnar og Leif Edvinsson. Gjennom vinteren har leserne blitt oppfordret til å nominere kandidater innen kategorien Startups og i kategorien ledende norsk innovasjonsfyrtårn. 

Kontaktperson