Hopp til innhold

Mer miljøvennlige middagsfavoritter

Mer miljøvennlige middagsfavoritter

Nortura gjør emballasjen på Norges middagsfavoritter mer miljøvennlig, lanserer miljømerking av produkter og lanserer produkter som skal bidra til mindre matsvinn.

MERKING: Se etter dette merket når du handler i butikken.

I løpet av årets andre halvår vil alle Gilde og Prior-middagsfavoritter få ny emballasje, der deler av emballasjen byttes ut med biobasert plast. Med dette vil Nortura redusere bruken av fossilt materiale i sin emballasje tilsvarende over 1200 oljefat og redusere sitt CO2-utslipp med 387 tonn årlig. Det sparer klimaet for nesten 3000 flyreiser Oslo-Trondheim hvert år.

Reduserer CO2-utslipp med ny emballasje

Plastmaterialet som er brukt på disse produktene er laget av fossilt/oljebasert råstoff. Vi har erstattet deler av dette råstoffet med plast fra fornybart råstoff, nemlig etanol laget av sukkerrør.

Produktene som skal få ny, grønnere emballasje er både alle de store pølsekategoriene og øvrige middagsfavoritter, som karbonader og kjøttkaker.

- Vi ser hele tiden på hvordan vi kan bidra til et lavere klimaavtrykk fra våre produkter. Vi har lyst til å gjøre grep som monner, og nå blir Norges mest solgte middagsfavoritter mer klimavennlige, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg i Nortura.

Innfører miljømerke på våre produkter

Samtidig innfører Nortura tydeligere miljø-merking på våre produkter slik at forbrukerne lettere kan velge miljøvennlige løsninger. Først ut er Prior sine eggekartonger, der emballasjen vil merkes med 100 prosent resirkulert.

På innsiden av eggekartongene vil forbrukerne få mer informasjon.

- Dette gir oss også en mulighet til å kommunisere nærere med forbrukerne om vårt arbeid med det grønne skiftet. Vi kjenner på en utålmodighet fra forbrukerne knyttet til en mer bærekraftig matproduksjon og det tar vi på alvor, sier Kolberg.

Nye produkter skal redusere matsvinn

Nortura jobber også med nye matløsninger som skal bidra til å redusere matsvinnet. I Rema-butikker kan du nå finne spekemat-avskjær som er glimrende til pastaretter eller som pizza topping. Vi har gryteretter hvor vi bruker påleggs-avskjær som kjøttandel og snart vil man få påleggsskalker som forbrukeren selv kan bearbeide videre i ulike retter.  Flere nyheter kommer i løpet av året.

 

Kontaktperson