Hopp til innhold

Nortura kåret til den niende mest innovative virksomheten i Norge

Nortura kåret til den niende mest innovative virksomheten i Norge

Innovasjonsmagasinet 2017 presenterer nok en gang listen over de norske virksomhetene som er flinkest i klassen på innovasjon. Nortura klatrer fra tyvende til niende plass i årets kåring.

INNOVASJONSMAGASINET og www.innomag.no utgis av Inspirator AS og med over 25 000 lesere er magasinet Norges ledende innovasjonsmagasin.

I jurybegrunnelsen står det: “Matvareprodusenten som eies av 19 000 bønder befester posisjonen som innovativt fyrtårn med stor villighet til å tenke nytt. Arne Kristian Kolberg og hans team jobber bevisst og grundig for å bli en sirkulærøkonomi vinner, og de er på god vei. Hvem sier at ikke norske bønder er innovative og teknologisk oppdaterte?”

– Dette er en solid anerkjennelse av det systematiske arbeidet Nortura har gjort de siste årene på innovasjon. Det har blitt jobbet grundig med kultur og struktur internt i selskapet og vi har tatt tak i både lavthengende frukter og radikale prosjekter, sier konsernsjef Arne Kristian Kolberg.

Eksempler på prosjekter som er realisert de siste årene er:

  • Samarbeidet med legemiddelselskapet Biovotec, der eggehinnemembranen fra våre egg skal utvikles til sårhelende plaster.
  • Grasfóra, kjøtt fra kyr som har spist minimum 90 prosent gress gjennom sitt livsløp.
  • Samarbeidsprosjektet med Felleskjøpet; den nye fabrikken Bioco der restråstoff fra kyllingproduksjon skal bli til proteinrike produkter.
  • Min Kiosk – En app som gjør det enkelt å bestille, betale og få matvarer levert til arrangementer for lag og foreninger
  • En ny pakketeknologi som forlenger holdbarheten på kjøtt.
  • Meatish - en serie kjøttfrie produkter.

– Vi er veldig stolte over denne kåringen og opplever at innovasjon ikke lenger er fremmed for Nortura, men er en naturlig del av det vi gjør i hverdagen. Gjennom innovasjonsnettverk, vår årlige Innovasjonsdag og Innovasjonspris og ikke minst gjennom vårt Innovasjons- og FoU-styret, bidrar vi til å skape en kultur som avler innovasjonsprosjekter, sier Gurill Narum Mediaa, direktør for innovasjon i Nortura.

InnoMag’s redaksjon har foretatt utvelgelsen av kandidater. Leserne har gjennom vinteren blitt oppfordret til å nominere kandidater både innen kategorien Startups og i kategorien ledende norske innovasjonsfyrtårn. Uavhengige eksperter, både norske og internasjonale har deltatt i diskusjonene.

– Vi mener at dette er Norges desidert mest omfattende oversikt over hvem som faktisk ER innovative i motsetning til de som nøyer seg med å prate om innovasjon. Vi understreker at listen kun omhandler norske virksomheter, men felles for de fleste av dem er at de har lykkes med å utvide sitt marked til å omfatte store deler av kloden, sier juryleder Truls Berg, InnoMag’s ansvarlige redaktør i en kommentar.

Last ned bilde, foto: Øivind Haug 

Ønsker du nyhetsbrev på pressemeldinger fra Nortura, send e-post til nettredaktør.

Kontaktperson