Hopp til innhold

Spesialitet-merket til Gilde Høyfjellsrein fra Jotunheimen og Valdres

Spesialitet-merket til Gilde Høyfjellsrein fra Jotunheimen og Valdres

Spesialitet-merket for unik smak ble delt ut til produktserien fra Gilde «Høyfjellsrein fra Jotunheimen og Valdres» under Matmerks årlige fagkonferanse for norsk mat i Oslo. Landbruks- og matminister Sylvi Listhaug sto for utdelingen.

Høyfjellsrein-produktene fra Gilde kommer fra tamrein som har beitet i fjellområder over 1000 meter.

– Sammen med tamreinlagene i Jotunheimen og Valdres har vi utviklet denne produktserien, og vi er svært stolte over å få spesialitetsmerket for dette fantastiske reinsdyrkjøttet. Etterspørselen etter reinsdyrkjøtt i Norge er stor og vi er glade for at vår satsing på Høyfjellsrein fra Jotunheim og Valdres nå også blir spesialitet-merket, sier merkevaredirektør i Nortura, Rolf Gjermund Fjeldheim.

En utmerket råvare
– Reinkjøtt er utmerket råvare som har stort potensiale. Det at en av de ledende markedsaktørene nå utvikler en høykvalitetsserie for den kvalitetsbevisste og kresne forbrukere, fryder jeg meg over, sier Nina Sundqvist, direktør i Matmerk.

Matmerks fagutvalg, ledet av fylkesmann Lars Sponheim, gjør alltid en grundig vurdering av kvalitet og smak før de tildeler Spesialitet-merket. Om Høyfjellsreinen sier de blant annet at dette er en meget smakfull delikatesse.

Spesialitet-merket er et informasjonsmerke for norskprodusert mat og drikke, basert på de beste lokale råvarene, særegne lokale oppskrifter og laget av stolte fagfolk. Det er over 230 norske mat- og drikkevarer som er tildelt Spesialitet-merket for unik smak.

Se pressemelding fra Matmerk.

Kontaktperson