
Svinehold i Norge
Norske griser har det bedre enn i de aller fleste andre land. Purkene går fritt omkring inne i fjøset og halekupering har vært forbudt lenge.
Slik foregår svineholdVi har 18 300 eiere som praktiserer god mattradisjon på gårder over hele landet.
Som Nortura-medlem er du medeier i Norges ledende aktør i matindustrien, og du er med på å lage produktene til to av Norges sterkeste merkevarer, Gilde og Prior. Du får konkurransedyktige avtaler om pris, leveranser, driftskreditt, rådgiving og mye mer.
Har du spørsmål om det å være medlem, eller ønsker å melde deg inn?
Alt om Nortura-samvirket, organiseringen, årsmøter, styre og stell.
Norske griser har det bedre enn i de aller fleste andre land. Purkene går fritt omkring inne i fjøset og halekupering har vært forbudt lenge.
Slik foregår svineholdEn stor del av storfeholdet baserer seg på løsdrift der dyrene går fritt i fjøset og ikke står bundet i en bås. Kyr og kalver går også ute på beite minimum åtte uker i sommerhalvåret.
Slik foregår storfeholdDe fleste norske sauer og lam beiter i utmarka om sommeren. Utmarksbeiting reduserer blant annet faren for å bli smittet av sykdommer
Slik foregår småfeholdFjørfe lever innendørs i oppvarmede og isolerte hus, med konstant tilgang til mat og vann. Plasskravene for fjørfe i Norge er de strengeste i Europa.
Slik foregår fjørfeholdNorske høner har god plass, og vi har små gårdsbruk sammenlignet med andre land. Dette reduserer faren for sykdommer og smitte.
Slik foregår eggproduksjon