Hopp til innhold

Gjør nytte av hele dyret

Vi utnytter hele dyret for miljøets skyld

I vår produksjon benyttes absolutt alle deler av dyret, ingenting kastes. Det som ikke blir til menneskemat eller dyrefôr blir til det vi kaller plussprodukter, som for eksempel ull og skinn.

Alt videreforedles; vi gjør blant annet om avfall til energi, beinrester til protein og eggeskall til sårheling - og vi jobber hele tiden med å finne mer hensiktsmessige bruksområder. De fleste av våre plussprodukter blir laget av et av våre datterselskaper.

Visste du at:

ULL HJEMME FØRST

Norske ullvareprodusenter har førsterett på den norske ulla, og får som regel 20 til 30 prosent av den. Resten blir eksportert, hovedsakelig til England. Norsk ull er svanemerket som første i verden.  

HUD I LUKSUSKLASSE

Louis Vuitton, Prada og Gucci foretrekker huder fra Nortura-kuer til luksusproduktene sine. Ingen piggrådgjerder, lite hudsykdommer og god konservering er årsaken.

RESTRÅSTOFF FRA KYLLING BLIR PROTEINRIKE PRODUKTER

På Nortura Hærland jobber vi med å utnytte kyllingben som menneskemat, istedenfor dyrefor.